Русия блокира искане в Съвета за сигурност на ООН за

...
Русия блокира искане в Съвета за сигурност на ООН за
Коментари Харесай

Русия блокира разследване за масово убийство в Мали


Русия блокира искане в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за " самостоятелни следствия " на хипотетичното кръвопролитие на няколкостотин цивилни в Мали от малийската войска и съветските паравоенни формирования, оповестиха дипломатически източници пред Агенция Франс Прес в събота.

Армията на Мали разгласи на 1 април, че е умъртвила 203 " екстремисти " в Моура в централната част на Мали по време на интервенция в края на март.

След новината обаче последваха всеобщи споделяни известия в обществените медии за кръвопролитие на цивилни в региона. Human Rights Watch твърди, че малийски бойци и задгранични бойци са екзекутирали там 300 цивилни сред 27 и 31 март, заяви БГНЕС.

Междувременно стана ясно, че.

Искането за следствие на Организация на обединените нации беше импортирано за утвърждение в петък от Съвета за сигурност по самодейност на Франция. Русия обаче „ не вижда потребност “ от сходно следствие, защото управляващите в Мали към този момент са почнали такова. Руската позиция беше подкрепена от Китай.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР