Русия атакува Запада с дезинформация и пропаганда, заяви бившиятминистър на

...
Русия атакува Запада с дезинформация и пропаганда, заяви бившиятминистър на
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов по Дарик: Русия атакува Запада с дезинформация и пропаганда

" Русия нападна Запада с дезинформация и агитация ", съобщи бившиятминистър на защитата ивоенен експертВелизар Шаламанов в предаването " Кой Говори " по Дарик радио.
Каква е връзката сред войните
Шаламанов изясни, че фокусът на вниманието се измества, като за Русия стават все по-важни изборите в Европа и Съединени американски щати, както и търсенето на нови точки на спор: " С настъпването на зимния сезон, сухопътните интервенции стават все по-трудни за осъществяване на резултат, по тази причина фокусът ще се измести в друга сфера. За Русиявсе по-голям приоритет стават изборите в Европа и Съединени американски щати, както и търсенето на нови точки на спор. Не единствено войната " Хамас " и Израел, само че и западните Балкани не могат да бъдат изключени ".

" Очаква се Кримският мост да бъде погубен ", добави той.

Шаламанов уточни, че Холандия към този момент дава поддръжка, подготвяйки водачи и прехвърляйки самолети, които ще бъдат предоставяни на Украйна.

" Този стадий е от огромно значение за украинската защита ", допълнивоенниятексперт.
Критичната инфраструктура на Украйна и битката с дронове
Шаламанов акцентира, че защитата на Украйна се нуждае от всякаква помощ, изключително в подтекста на укрепването на противовъздушната защита и създаването на ефикасни тактики за битка с дронове: " Основната цел на руснаците в този контекстпродължава да бъде сериозната инфраструктура на Украйна ".
Ще има ли мъртвило
Според Шаламановнай-бързият метод да се завърши войната в Украйна е провалянето на съветските сили. " Най-важното е да спрем да бъдем изненадвани, " разяснява той, наблягайки значимостта от усилването на ролята на Европа.
Връзката на Кремъл за войната в Газа
Бившиятминистър на отбранатаподчертанеобходимостта от разбор и оценка, като предизвести, че Русия нападна с дезинформация и агитация: " Всичко е въпрос на разбори и оценки. Основният инструмент на Русия е дестабилизацията. Тя влага от много време в Близкия изток и Западните Балкани, с цел да употребява тази дестабилизация. "

" Крайно време е България да вземе образец от другите страни. Ние не би трябвало да чакаме някой различен да ни избавя, а да сме дейни членове на НАТО, а освен потребители на сигурност ", заключи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР