Русия атакува в четвъртък в на въздушни удари по южните

...
Русия атакува в четвъртък в на въздушни удари по южните
Коментари Харесай

Украйна съобщи за убити при среднощната руска атака

Русия нападна в четвъртък в на въздушни удари по южните украински пристанищни градове, убивайки един човек и ранявайки минимум 27, оповестиха украински публични лица, представени от " Ройтерс ".

Един човек беше погубен и при съветски обстрел в североизточната Харковска област, обявиха локалните управляващи.

В Николаев пожарникарите гасиха голям пожар през нощта. Триетажна жилищна постройка е останала без последния си етаж, а редица прилежащи здания са развалени в резултат на пожара.
Украинската войска заяви, че съветските сили са изстреляли 19 ракети и 19 дрона през нощта и че пет от ракетите и 13 от дроновете са били свалени.

Деветнадесет души са ранени в град Николаев, а няколко жилищни здания са развалени, сподели регионалният шеф Виталий Ким.

Охранител е погубен и минимум осем други са ранени в Одеса, в това число дете, сподели регионалният шеф Олех Кипер.

Сграда на китайското консулство в Одеса е била развалена, сподели Кипер. Той разгласява фотография на постройката в " Телеграм ", на която се виждат счупени прозорци.

" Одеса. Николаев. Руските терористи не престават опитите си да унищожат живота на нашата страна ", сподели президентът Володимир Зеленски в " Телеграм ". " За страдание има ранени и починали ".

" Заедно ще преминем през това извънредно време. И ще устоим на офанзивите на съветското зло ", добави той.

Русия ускори офанзивите с ракети и дронове против украинските черноморски пристанища и близките региони, откогато се отдръпна в понеделник от едногодишната договорка, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации, позволяваща безвредното прекосяване на украински доставки на зърно.

 Защо Русия удря пристанищата на Украйна след края на зърнената договорка Защо Русия удря пристанищата на Украйна след края на зърнената договорка

Въздушни удари по-рано тази седмица нанесоха вреди на украинската инфраструктура за експорт на зърно, споделиха публични лица. В четвъртък нямаше информация за обилни вреди на пристанищната инфраструктура.

Москва не разяснява последните въздушни удари, само че сподели, че офанзивите против украински пристанищни градове във вторник са били възмездие за, употребен за превозване на съветски военни доставки, за които тя упрекна Киев.

Властите в Харков оповестиха настрана, че 61-годишен мъж е бил погубен в четвъртък сутринта при съветски обстрел на село Козача Лопан.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР