Руси Чернев Когато пловдивските отбори не вървят, националният тим е обречен,

...
Руси Чернев
Когато пловдивските отбори не вървят, националният тим е обречен,
Коментари Харесай

Пловдив гледа мача за властта от трибуната



Руси Чернев

Когато пловдивските тимове не вървят, националният отбор е жертван, споделяше преди време Мичмана. Говореше за футбол, само че същото се отнася и за ръководството. Преди 140 години Пловдив направи своята огромна всеотдайност и даде целия си капацитет на София, с цел да се гради новата България. Цяла плеяда пловдивчани напуснаха града, с цел да станат министър председатели, министри и дипломати в Княжеството.

Сега, в годините на следващата българска политическа гражданска война, Пловдив гледа мача от трибуните. На изборите за народни представители партиите си дадоха лидерска борба под тепетата, само че експертният капацитет на града наподобява ще остане в девета глуха, когато се наливат основите на смяната. От депутатите, които Пловдив изпраща в 47-ото Народно събрание, множеството са локални фрагменти. Те обаче ще са надалеч от местата, където ще се вземат управническите решения, тъй като тримата от ГЕРБ (Иван Тотев, Радомир Чолаков и Стефан Шилев) и Елена Гунчева ( " Възраждане " ) ще са твърда съпротива.

Ако не броим родения в Пловдив, само че израсъл в София Кирил Петков, във всички 18 тима на четирите партии, които преговаряха по 18-те съществени политики на бъдещото ръководство, видяхме единствено един локален кадър. Това бе доцент Георги Йорданов от Българска социалистическа партия, който взе участие в разискването на целите и проблемите в опазването на здравето.

Сред тези, които към този момент се завъртяха като бъдещи министри, също не прочетохме името на различен пловдивчанин, в случай че изключим самия Кирил Петков. Явно градът ще свири втора и трета цигулка в постоянното държавно управление, за разлика от двата последни служебни кабинета, в които Пловдив имаше съществено наличие.

Остава да се надяваме, че значимите за града и района политики ще се бранят от депутатите от Пловдив-град и Пловдив-област, които ще седнат на банките в новия парламент през днешния ден.

Но както би споделил Мичмана, терзанията ни са за първия тим. Когато в него няма пловдивчани, националите нормално са надалеч от триумфите. Дано пробием най-малко в запасите и да обърнем мача с някой скъп зам.-министър. Иначе ще сме валат като в последния кабинет на Борисов, когато с експертен капацитет ни отсрамваше само Амелия Гешева като заместител на Боил Банов в културата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР