Рушел Блаво е основател на Института по народна медицина в

...
Рушел Блаво е основател на Института по народна медицина в
Коментари Харесай

Потомствен лекар разкри уникални техники за лечение

Рушел Блаво е създател на Института по национална медицина в Петербург. Той е потомствен доктор и врач, който сплотява средствата на актуалната медицина и античните практики. Има патентовани разработки, пътувал е по света, с цел да учи методиките на античните лечители. Автор е и на доста книги на такава тема.
Според Рушел Блаво всяка болест е разследване от нарушавания енергиен баланс в организма. И с цел да го възвърне и поддържа, човек би трябвало да работи освен над вътрешната си настройка, само че и над тялото и мозъка си, предава bTV.

" Aко човек се настрои на положителна вълна, в случай че се обкръжи с положителни мисли и дейности, той работи в резонанс със себе си. Ако има негативни мисли и държание, това е дисонанс. Трябва да е ясно, че в случай че човек стане заран и не мисли неприятно, а работи върху настройката си, прави извършения, храни се вярно, доста по-бързо може да победи дадена болест. Правени са опити – когато човек боледува от нещо, потъването в заболяването води до доста по-бързото й развиване. И противоположното – когато човек намира опция да си почине, да огледа слънцето, да отиде на море, да се събере с другари, доста по-бързо ще може да се отърве от заболяванията си. Не пресилвам, става дума за силата на човешката мисъл. Животните имат различен тип самолечение, а при индивида то е заложено в главата му. Всичко идва оттова. Чували сте за „ психосоматични заболявания”, когато заболяването се появява заради държанието. Когато човек приказва неприятни неща, кара се с другите, ядосва се, стартира да го боли стомаха, подвига кръвното ", сподели той.

" Бил съм в страни, в които хората са доста небогати, живеят в наколни къщи във водата, нямат нищо, само че се радват на самия живот и са настроени позитивно, даже да няма какво да закусят. Когато славеят се разсъни заран, той възпява живота. Той не разполага с ледник и кредитна карта. Просто се радва на живота ", споделя Блаво.

И това е забавно: Помогни си самичък: Масаж на корема очиства токсините в тялото - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

" В историята на медицината има случаи на излекувани хора с помощта на метода на мислене, само че също и на подобаващи билки, храни, физическо натоварване – това е сложен метод. Не може да се твърди, че единствено с мислите си човек може да се излекува, това е мъчно, само че можем да използваме всичките си познания, всичко, с което разполагаме, с цел да си помогнем. Организмът ни подсказва – ракът да вземем за пример не се появява току-тъй, внезапно, постоянно има предпоставки – само че той може да бъде надвит, в случай че човек стартира на стадии да ползва всичко вярно, да свързва нещата. Раковата клетка също има свойството да се раздира, в случай че непрестанно й се влияе в посока на заличаване. Всяка болест има свойството да отминава, като детските заболявания, които към този момент ги няма. Така е и с най-тежките заболявания. Здравият орган работи по един метод, болният – по различен. Има резонансна периодичност на здравия орган и периодичност на болния орган. И всеки орган пази паметта за честотата, когато е бил здрав. Тази памет може да се извика по метода сугестология – лечителят образува мисъл, подава я, без да включва схващане на болния, и попада надълбоко. Лечителят може да е психотерапевт, сугестолог, човек, който лекува с билки, с ръце, с игли, с думи, с музика, с молебствия, с мантри, може да работят и няколко лекари. Но наложително индивидът би трябвало да има вяра в това. Вярата е решаваща. Ако човек има вяра, в случай че човек желае, по-лесно може да му се помогне. Ако пациентът е на страната на заболяването, тогава лекарят остава самичък. А в случай че пациентът е на страната на лекаря, тогава двамата дружно могат да победят заболяването ", съобщи пред Мариана Векилска той.

" Ако имаме рак или множествена склероза би трябвало да осъзнаем, че първо, това е мисъл-форма – т.е. човек е наясно с заболяването си, само че си показва органите си здрави – пресъздава да вземем за пример сърцето и слага облика на здравото сърце на мястото на своето сърце. Това се повтаря доста пъти. После – вярното дишане, всеки орган би трябвало да се зарежда с О2, в случай че липсва О2, органът стартира да боледува. След това идва ред на вярно придвижване, вярно хранене. Тялото не обича преяждането. Стомахът е дребен, а човек се стреми да се тъпче. Но тогава храната не оказва помощ, а вреди на организма. Трябва обаче да сме наясно, че с едно само нещо е доста мъчно да се излекуваме. Аз се занимавам с музикотерапия и всеки инструмент има резонанс, който лекува избран орган – флейтата лекува черния дроб; саксофонът въздейства на бъбреците; струнните принадлежности работят за сърцето; клавишните – на стомаха и хранопровода. Всеки здрав орган има собствен резонанс. Всеки музикален инструмент има собствен резонанс. Ние свързваме тези два резонанса и оказваме помощ на всички органи и системи да се възстановят ", сподели той.

" Много хора имат вяра, че това е една нелепости. Да, може да се каже, че цялата медицина е една нелепост. Защото методът би трябвало да е самостоятелен, би трябвало да се гледа индивидът, а лекарите имаме такова разбиране като „ анамнеза”. Записваме какво прави индивидът, с какво се занимава, къде работи и по този начин нататък. Всяка болест може да бъде победена, в случай че човек огледа на казуса си въпреки това. Трябва да променим метода си на мислене и мирогледа си на 360 градуса ", съобщи лечителят.

" Болестта се праща на индивида като тестване. Ако човек е подготвен да се бори с заболяването, стартира да гледа на себе си от вътрешната страна – какво съставлявам аз, за какво съм пристигнал на този свят, какво би трябвало да направя, и да търси способи, а в този момент има доста способи, които могат да ми оказват помощ. Защото може дълго да се лекуваш, да пиеш доста хапчета и това да не дава никакъв резултат. Много е значимо да прекарваш нещата през сърцето си,заяви Блаво.

" Навсякъде по света има разграничение сред класическата медицина и различната медицина. Класическата медицина са скалпелът, хапчетата, това са методиките, от които не можеш да се отклониш. В националната медицина се стараем да намерим самостоятелен метод за всеки организъм. Болестите са доста, както и методите за справяне с тях. Затова е време да обединим средствата на националната и класическата медицина. Аз да вземем за пример работя в клиника в Испания, лекарите си изпращат един на различен болните, съветват се един с различен, всички поддържат връзка, тъй като човешкият организъм е освен тяло, а и душа, също така схващане и страсти ", показа той.

" Вече 23 години се занимавам с лекуване, с методите на различната и класическата медицина, и стигнах до учудващо изобретение – има физическо тяло и тяло на страстите и на съзнанието. Човек, който цялостен живот има негативни преживявания – изневери, обиди, разочарования, страхове, носи отпечатъка от тях на лицето си – носи тяхната маска. Затова с възрастта лицето при мнозина угасва. Не при всички е по този начин ", сподели то ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР