Русенци сигнализираха за системно замърсяване на река Дунав.От един от

...
Русенци сигнализираха за системно замърсяване на река Дунав.От един от
Коментари Харесай

Цветна вода системно се излива в река Дунав край Русе

Русенци алармираха за редовно замърсяване на река Дунав.

От един от канализационните колектори от време на време се излива цветна вода с неразбираемо наличие. От близката компания настояват, че нееднократно са подавали сигнали до екоинспекцията.

Кой е замърсителят и дали става въпрос единствено за един, контролните органи занапред ще откриват.

Валентин Топалов споделя, че е рибар и не му е безразлично, че рекаДунав се замърсява. А цветните води тук се изливали от най-малко 3-4 години.

"Показах ви в кой колектор се изливат освен води, а и незнайни вещества, които са като в приказката или златни, или кафяви, или черни. " - споделя Валентин Топалов.

Екипът на също видя цветните води, вливащи се в огромната европейска река. Въпреки това обаче няма открити извършители.

"Идват, споделят: Има някакъв източник на замърсяване, в случай че може да го откриете, да ни го кажете. " - споделя Валентин Топалов.

От Регионалната екоинспекция дадоха отговор, че до момента не са вземани проби, тъй като при тяхното идване замърсяването към този момент се е отдръпнало.

"Тука старите чиновници, служащи споделят, че това е колекторът на ТЕЦ-Русе. Но кой се е заустил към ТЕЦ-Русе нямам никаква визия, тъй като от ТЕЦ-Русе такива замърсители няма по какъв начин да дойдат. " - счита Валентин Топалов.

От ТЕЦ-Русе потвърдиха, че колекторът е техен. Близо 20 предприятия обаче заустват отпадъчните си води в него. Според подписаните контракти, те би трябвало да ги пречистват преди този момент, само че е допустимо да има и нерегламентирано свързали се компании.

Затова от ТЕЦ-Русе и от районната екоинспекция се ангажираха да създадат взаимна инспекция в Източната промишлена зона на града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР