Русенският Районен съд е одобрил споразумение, по силата на което

...
Русенският Районен съд е одобрил споразумение, по силата на което
Коментари Харесай

Жените, откраднали портмонето на пенсионер, „помагайки“ му, признаха вината си

Русенският Районен съд е одобрил съглашение , по силата на което К. К. и Е. Г. се признават за отговорни в кражба на портмоне от възрастен мъж .

По време на съвещанието стана ясно, че дамите, надлежно на 25 и на 31 години , са с начално обучение, омъжени, безработни, неосъждани. На 7 април преди обяд пенсионерът Й. В. се е возел в автобусна линия №6 . В джоба на якето си е носел портмоне с намиращите се вътре документи и 550 лв. . В същия рейс са били и подсъдимите.

На спирка „ Центъра “ в кв. „ Средна кула “ пенсионерът почнал да слиза . Двете дами го хванали за ръцете от двете му страни под претекст да му оказват помощ . Без да бъде видяна, К. К. бръкнала в джоба на Й. В. и взела портмонето му. След слизането от рейса, подсъдимите пуснали потърпевшия и тръгнали в противоположна на неговата посока .

Секунди по-късно пенсионерът открил неналичието и се развикал , а двете дами побягнали. Свидетел ги догонил и задържал . Те в началото отрекли, само че по-късно признали действието си и завели очевидеца до мястото, на което изхвърлили отнетата движимост. Възрастният мъж взел портмонето си и открил, че от него нищо не липсвало. На място пристигнали и полицейски чиновници, които отвели подсъдимите в Районното и им снели пояснения.

По време на бързото произвеждане пред Районен съд-Русе подсъдимите отново признаха виновността си и одобриха да изтърпят наказване отнемане от независимост за период от 6 месеца с 3-годишен изпитателен период . Съдебният състав счете, че съглашението не опонира на закона и морала, и го утвърди. То не може да се апелира и има последствията на влезнала в действие присъда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР