Русенката Стефания Горначка бе част от репетиционния мастър клас, воден

...
Русенката Стефания Горначка бе част от репетиционния мастър клас, воден
Коментари Харесай

Стефания Горначка завладя публиката в Лугано с магията на българския фолклор

Русенката Стефания Горначка бе част от репетиционния мастър клас, воден от маестро Енцо Кампаньоли. Събитието се организира на 28 и 29 юли в град Лугано, Швейцария. Пътуването на надарената русенка беше осъществено с финансовата поддръжка на общинската фондация „ Русе – град на свободния дух “.

Проявата се състоя по отношение на идния концерт на маестрото през есента, в който ще се изяви и Стефания Горначка. Заедно с Енцо Кампаньоли тя посочи детайлите по текста и музиката на песента, която приготвя.

В мастър класа в Лугано взеха присъединяване и останалите реализатори в концерта, които дойдоха от Русия, Беларус, Казахстан, Италия, Испания и България.

Маестро Кампаньоли е направил нови аранжименти на 20 песни, взели участие на фестивала в Сан Ремо. Под съпровода на оркестър те ще бъдат показани на публиката от участниците, които бяха определени след сериозен кастинг.

Мастър класът приключи с къс концерт, на който участниците показаха ария по желание. Стефания Горначка избра да извърши,,Руфинка болна легнала ” и впечатли публиката с магията на българския фолклор.

Тя е възпитаничка на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов ” – Русе и на школата за изкуство и просвета “АРТиКУЛ ” с ръководители Виктория Ангелова и Георги Великов.

Енцо Кампаньоли е диригент на оркестъра на „ Сан Ремо “, има 17 годишен опит на сцената на спектакъл „ Аристон “, а сега взе участие в предаване по телевизия RAI1 дружно с други известни италиански актьори и реализатори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР