Русенецът Николай Стоянов заяви по Нова телевизия, че ще съди

...
Русенецът Николай Стоянов заяви по Нова телевизия, че ще съди
Коментари Харесай

Русенец съди МВР след незаконен арест на ритуала за Йордановден

Русенецът Николай Стоянов съобщи по Нова телевизия, че ще съди Министерство на вътрешните работи поради това, че е бил задържан след скачане за кръста на Йордановден. Той е арестуван от няколко служители на реда, които го повалят на земята пред хората, до момента в който е още по къси панталони. Причината съгласно тях е, че той не се записал в листата на скачачите, лъхал на алкохол и им пречил да си извършват отговорностите.

Районният съд в Русе към този момент е отсъдил, че карцерът е противозаконен. Стоянов в този момент ще води гражданско дело за нанесени вреди против Министерство на вътрешните работи, въпреки че това съгласно него не е вярно. „ Ако ги осъдя, отново ще ми платят от парите на данъкоплатците. Трябва да има лична отговорност на служителите на реда в този случай ”, разяснява той.

„ Нито има нормативен акт, че за скачането за кръста би трябвало да има лист, нито го написа някъде в религията ”, разяснява Стоянов. Той е засегнат от дейностите на служителите на реда, които съгласно него би трябвало да са мъже на достойнството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР