Русенец, осиновен в Съединените щати, се завърна обратно в дома,

...
Русенец, осиновен в Съединените щати, се завърна обратно в дома,
Коментари Харесай

Осиновен в САЩ българин направи дарение за деца с увреждания в Русе

Русенец, осиновен в Съединените щати, се завърна назад в дома, в който е израснал, с цел да подари пиано на децата с увреждания, които сега посещават дневен център там. Повече по тематиката вижте в репортажа на Андрей Кючуков и оператора Деян Маринов.

Русе

През 1995 г, когато се позволяват интернационалните осиновявания, Венци намира нов дом в Съединени американски щати. Въпреки забравеният български език, у него остават положителните мемоари от дом " Надежда ".
Мария Йорданова, шеф на дневен център за деца и младежи с увреждания в Русе: Все отново коренът си остава. Може да са отпътували на другия завършек на света, само че те имат мемоари.
Запазил се е и ползата на Венци към музиката. В момента той провежда представления и свири на пиано на круизни кораби. Именно там се среща и с приятелката си Ема от Англия, която е певица, и взема решение да показа с нея страстите от завръщането си в дома, в който е израснал.
Венци Нелсън: Много е сюрреалистично. Невероятно е да се върна и да видя същото пиано, което беше тук, когато бях на 6 години. Тъжно ми беше обаче да чуя по какъв начин звучи и по тази причина взех решение да даря ново пиано на този център.
Новото пиано към този момент е в България, само че ще бъде доставено в дневния център, откакто бъде освободено от митницата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР