Ruse24.bg - Г-н , вие сте може би най-яркият антикомунист в

...
Ruse24.bg
- Г-н , вие сте може би най-яркият антикомунист в
Коментари Харесай

Гърневски: Не може на хълма над Пловдив да виси поробител, а статуята на Левски да е свряна в шубраците му

 Ruse24.bg - Г-н, вие сте може би най-яркият антикомунист в Народното събрание и прочувствените ви изявления постоянно ви носят проблеми. Има ли потребност от антикомунизъм към момента?

- Много Ви благодаря за опцията да гостувам във вашата медия. След всичко което се случи на България, в престъпния преход от комунизъм към народна власт смятам, че тематиката за антикомунизма излиза на дневен ред по-актуална, в сравнение с в самото му начало. Тогава бяхме безспорни наивници. Мислихме си, че като препълвахме площадите на няколко огромни града и пригласяхме възторжено рефрена " Комунизмът си отива “, той ни е отървал от себе си.

Оказа се, че напълно не е по този начин. В тези първи години на заблудата, че демокрацията е победила, въпреки и с 1%, само че вечно, пребоядисаната комунистическа мафия в социалистическа в действителност е стартирала процеса по разграбването на България. Процес, в който комунистическата номенклатура и репресивният и уред в лицето на Държавна сигурност ще приключат с 45 годишния си антинароден опит и ще се трансфорат в строители на актуалния капитализъм. Тази задача я започват с нечуван в историята на страната мародерски обир. Две години преди дворцовия прелом на 10 ноември 1989 година изнасят паричните запаси на страната в новосъздадени външнотърговски сдружения. След измененията те са приватизирани и по огромната част от националния капитал е присвоен от новите капиталисти. Как става това ли?

Попитайте днешната лидерка на Българска социалистическа партия, тя като приватизатор на едно от най богатите сдружения " Техноимпекс “ ще Ви изясни технологията на грабежа. По време на държавното управление на Любен Беров /1992- 1994-та/ бе основана проведената комунистическа престъпност /мафията/, а в ръководството на Българска социалистическа партия 1995-1996г. бе фалирана банковата система на страната посредством необезпечени заеми, които направиха кредитни милионери асовете на комунистическата номенклатура и гаулайтерите от Държавна сигурност. По този метод бяха присвоени и спестяванията на българския народ. При последвалата приватизация естествено новите чорбаджии капиталисти станаха старите проруски комунисти…

Ще изтъквам обществените медийни изказвания на две комунистически величия, които удостоверяват думите ми. Преди известно време, починалият към този момент някогашен секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия Стоян Михайлов в изявление съобщи: " След 10 ноември 1989г., Петър Младенов, Андрей Луканов и Георги Атанасов ориентираха България към капитализма. Построиха негово сходство от най недъгав вид, което прогони над 2 милиона млади българи. “ Днешният народен представител от Българска социалистическа партия Иво Христов /оня с проучванията си за дебилния статус на народа ни/ пък в национална медия съобщи: " След 10 ноември комунистическата номенклатура и службите разграбиха всичко, което бе издигнато през социализма с кръв и пот от българския народ. “

С едно изречение - откакто в България е налице комунизъм мутирал във варварско жесток капитализъм, тръгнал с обеден преврати да приватизира и конституционната власт в страната, ще има и категоричен антикомунистически отговор. Не е правилно както плаче Нинова, че демокрацията им е лишила всичко. Напротив, те ни лишиха доста от нея. Липсва им единствено властта, която повече от 10 години не им дава народа, и както върви няма да им даде и в идващите 10. Aко изобщо ги има след тези избори, в които ще ядат пердах, като за световно…

- Трябва ли да има лустрация? Ще извършите ли стъпки в тази тенденция, в случай че бъдете определен за народен представител?

- След следващия акт на национално изменничество, обвързван с шпионския скандал, осъществен от проруски марионетки, след опита за прелом против конституционното българско държавно управление предишното лято, събития в които ефективно присъединяване взеха остарели комунистически фрагменти и московски подлоги, този въпрос излиза със страшна мощ на дневен ред. Другите източни нации от руския лагер, още при започване на свободата си от " Сибирската мечка “, направиха незабавна лустрация и поставиха основите на западната народна власт.

В България към този момент 30 години танцуваме посткомунистическо танго, единствено че в такт, една напред - 2 обратно. Тридесет години внедрени през цялото време в демократични партии, публични организации и държавни институции, ченгата, доносници и национални предатели тровят и минират европейския път на България. Нека ви напомня че Волен Сидеров - първият основен редактор на органа на Съюз на демократичните сили вестник " Демокрация “, неприкрит " демократ и европеец “ тогава, тази година, в предаването " Панорама “ на 12 март съобщи пред цяла България: извънредно време е България да напусне НАТО и Европейски съюз и да се причисли към Евразия… Вие по какъв начин мислите, не е ли пристигнало най след това време за лустрация?

- Искахте да махнете паметника на Альоша в Пловдив. На това мнение ли сте към момента? А какво мислите за паметника на Съветската войска в София?

- Разбира се, че съм на същото мнение и то още по уверено. След директната интервенция на Империята на злото - Русия в ориста на нежната ни народна власт, тъкмо както намесите й в делата на Отечеството ни след освобождението от турско иго, демонстрира, че съветските ползи към България са безконечни и поредни. И при Стамболов, и през днешния ден руснаците се държат като изоставена развратница, която не може да се помири със свободата на до вчерашния си плебей. Половин век комунистите ни втълпяваха, че " неблагодарникът “ Стефан Стамболов мразел освободителката Русия. Аз мисля че е противоположното - Русия ненавижда Стамболов, тъй като се е опълчил на нейните домогвания и вместо на изток е ориентирал България към Европейската цивилизация… Не се ли случва през днешния ден безусловно същото?

През пролетта на 1996г. съветския президент Борис Елцин разгласи, че ще възражда Съветския съюз и в него ще обезпечи почтено място и на България. Правителството отпред с Жан Виденов не реагира на тази провокация. Не реагира и Народното събрание. Тогава, като кмет на Пловдив, свиках общо градско заседание. Запознах пловдивчани с съветските апетити. Обявих, че в символ на митинг на съветската низост ще предложа на Общинския съвет да бъде демонтиран от хълма паметника на руския окупатор Альоша. Препълнената зала избухна в аплодисменти. След една седмица Общинския съвет с болшинство гласоподава предлагането.

За страдание един подкупен арбитър, махленски по-късно в корупционни практики, анулира това решение. Мотивът му бе че на първата си среща Жельо Желев и Елцин подписали съглашение за взаимно запазване на българо–руските монументи. Всички знаем, че Альоша не е съветски, а руски монумент и то на окупатор на родината ни. Следващата година взех непретенциозен реванш. Площадът пред общината бе прекръстен от " Гурко “ на " Стефан Стамболов " и бе повдигнат негов монумент. Вече 23 години тук, в центъра на Пловдив, означаваме годишнината от рождението на този популярен общественик. Двадесет и три години комунистически крайник не е стъпвал на тези празнувания. Изводите оставям на Вас.

Днес мисля че освен " Альоша “, не и паметника на " Съветската войска “ в София, само че и всички техни аналози би трябвало да намерят утешение в някой подслон на болшевишката ни история… Не може на хълма над гордия ни град да виси с шмайзер в ръка поробителят, а статуята на Васил Левски да е свряна долу в шубраците му. На българския връх може да бъде единствено Левски и никой различен. А може би в действителност се оказват оракулски приживе думите на Апостола: Който ни освободи, той ще ни пороби…

-Вие бяхте първия наследник кмет на Пловдив. Какви са проблемите на града? Какво би трябвало да бъде направено?

-Със своята близо 80 вековна история Пловдив е в действителност вселенски град. Наред със София, Варна, Бургас е актуален привлекателен център. Класиран е в Топ 6 на градовете от страните от Източна Европа включили се към Европейския съюз. Икономическа столица на България. Европейска столица на културата. Всеки ден десетки млади фамилии се заселват в града ни, където намират почтена работа, уютна градска среда и интелигентни развлечения. Какво би трябвало да се направи ли? Мисля че още повече от същото…

-Бяхте член на Съюз на демократичните сили и на ДСБ. Мислите ли, че е допустимо да има коалиция след изборите на ГЕРБ с Демократична България?

- Да, гордея се, че съм бил член на остарялата десница. Бил съм три мандата ръководител на Съюз на демократичните сили и три мандата ръководител на ДСБ. Всъщност това са двете ръце на първата десница. Бил съм кмет на Пловдив от Съюз на демократичните сили, а общински консултант от ДСБ. Две години след доста труд и взаимни отстъпки в Пловдив, първи в страната, двете сини половинки се обединихме в " Синя коалиция “. Бях първият неин представител определен в Общинския съвет през 2011г.

През 2012-та обаче, недалновидни национални водачи и от двете страни екзекутираха Синьото обединяване жадувано от толкоз доста хора в страната. Напуснах незабавно, както всички постове, по този начин и ДСБ. През 2015-та ГЕРБ ме поканиха в гражданската си квота за локалния парламент. Станах общински консултант с преференции. През 2017-а, отново като гражданска квота, бях включен в листата на ГЕРБ за народни представители.

Бях определен още веднъж с преференции. Така станах неразделна част от новата десница. За идните избори още веднъж съм включен в листата на ГЕРБ, още веднъж от гражданската квота. Този път съм изключително благополучен, че на плакатите ни написа " Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ". Ще бъда още по-щастлив, в случай че след изборите в Народното събрание се образува болшинство от същински демократи в името и просперитета на нова европейска България. Такава каквато я мечтаеше Стефан Стамболов и в каквато от ден на ден се трансформира в последните години. Би било прелестно в случай че и други парламентарни партии изповядат същите полезности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР