Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев.

...
Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев.
Коментари Харесай

В Русе посрещнаха европейския първенец по вдигане на тежести Ангел Русев

Русе посрещна европейския първенец по повдигане на тежести Ангел Русев. Българският щангист и ученик на тежкоатлетическия състезателен клуб (ТСК) в крайдунавския град завоюва в категория до 55 кг на шампионата по повдигане на тежести в Eреван, откакто събра дуел от 250 кг (109 кг в изхвърлянето, 141 кг в изтласкването).

Така Русев става европейски първенец в тази категория за трети път в кариерата си, като преди този момент е печелил златото през 2021-а година в Москва и през предходната година в Тирана.

" Тази купа за мен е най-важна, защото я посветих на сина си. Това е една от най-емоционалните ми трофеи. За трета поредна година съм европейски първенец, което не е елементарно. Изисква се доста труд, непримиримост и най-много да имаш високи цели, тъй като без цели и фантазии няма по какъв начин да има триумфи ", сподели Русев.

Председателят на ТСК-Русе, доцент Кирил Панайотов съобщи, че купата била предстояща.

" Ангел Русев е за трети път европейски първенец, което към този момент е доста съществено достижение - и персонално, и за историята. Много се радваме всички и продължаваме напред ", сподели доцент Панайотов.

Треньорът на Ангел Русев от ТСК-Русе, Радослав Атанасовказа, че е благополучен от триумфа.

" Ангел Русев сподели, че е огромен войник. Макар и с по-нарушена подготовка той потвърди, че е най-хубавият в Европа ", съобщи Атанасов.

По думите на Ангел Русев идната му цел е чудесно показване на международното състезание в Саудитска Арабия и присъединяване в олимпийските игри, за които би трябвало да постави доста старания и труд.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР