Русе. Официално начало на кампания по проекта Остани чист, кажи

...
Русе. Официално начало на кампания по проекта Остани чист, кажи
Коментари Харесай

МВР: Официално начало на кампания по проекта Остани чист, кажи НЕ на корупцията бе дадено ГКПП „Дунав мост-Русе“

Русе. Официално начало на акция по плана " Остани чист, кажи НЕ на корупцията ", бе обещано тази заран на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост-Русе “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Български и румънски чиновници и доброволци раздаваха на пътуващите към България осведомителни материали, свързани с самодейността и описващи техните права и опциите им да алармират за корупционни дейности. Посланието към обществото е, че би трябвало да бъде нетърпимо към тези прояви и всеки един жител да знае както своите права, по този начин и своите отговорности, съобщи шефът на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ ст. комисар Румен Ганев. По думите му единствено единната политика за противопоставяне на корупцията може да докара до триумф. Ясно е, че корупцията е събитие, което съществува, само че нашата задача е да го минимизираме. Той напомни, че процесът е двустранен – от една страна е дейната политика на държавните институции, а от друга - дейната позиция на обществото и на всеки един жител. В този смисъл ст. комисар Ганев акцентира нуждата хората да осъзнаят, че позволеният дребен компромис постоянно води след себе си и основава огромни проблеми.
Предвижда се в границите на самодейността да се организира и проучване на преминаващите през пункта жители, посредством специфични карти, които ще обобщават опита на българи и чужденци във връзка с възможни корупционни дейности у нас. Посещаващите България жители ще дават отговор на въпроси, свързани с упованията им на българска територия, дали са били обект на вероятно корупционно деяние или им е оказван напън, когато към този момент са прекосявали през страната. Идеята е отговорите от попълнените анкетни карти да добавят разбора на екипите, работещи по плана. Тази самодейност ще се мултиплицира и на други гранични контролно-пропускателни пунктове в страната.
Кампанията по плана " Остани чист, кажи НЕ на корупцията ", изпълняван от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, е ориентирана против корупцията и цели да се увеличи информираността и доверието на жителите в активността на полицията и държавната администрация. Партньори в реализирането на плана са: Главна дирекция „ Антикорупция “-Румъния, Национален антикорупционен център- Молдова, бранш „ Вътрешни работи “ при Министерството на вътрешните работи на Сърбия, бранш „ Професионална работа, предварителна защита и честност “ на Министерството на вътрешните работи на Северна Македония, Областните администрации, Русенският университет „ Ангел Кънчев, Югозападният университет „ Неофит Рилски “ –Благоевград, Академията на Министерство на вътрешните работи, Синдикални федерации на чиновниците от Министерство на вътрешните работи, Асоциацията на криминолозите в България и други неправителствени организации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР