Русе. Жителите на Мартен протестираха поради честите токови удари. Областният

...
Русе. Жителите на Мартен протестираха поради честите токови удари. Областният
Коментари Харесай

Русе: Жителите на Мартен протестираха поради честите токови удари

Русе. Жителите на Мартен стачкуваха заради честите токови удари. Областният шеф на област Русе Галин Григоров се срещна през вчерашния ден с над 300 поданици на града, които излязоха на митинг и блокираха основния път сред Русе и Силистра. Това оповестиха от Областна администрация Русе . Причината за тези дейности е непрекъснатото спиране на електрозахранването в обитаемото място, което се случва без предизвестие и води до изгарянето и повредата на голям брой електроуреди.
Областният шеф съобщи, че още от през днешния ден поетапно ще стартира подмяната на електрическата мрежа, а до края на месец ноември би трябвало да се построи и новата подстанция, която ще зарежда града. Обнадеждаващо е и, че техниката към този момент е доставена, а до няколко дни ще се подпише и контракта за започване строителството на подстанцията.
Григоров показа с протестиращите, че самият той е пострадал, защото живее в Мартен.
Местните имат уверението и на кмета Димо Тонев, и на управлението на електроразпределителното сдружение, че казусът ще бъде решен във допустимо най-кратки периоди.
Напрежението ескалира и заради наближаващата зима, защото множеството от хората се отопляват на ток. Последният фрапантен случай е от преди няколко дни, когато ел. зареждането е прекъснало няколко десетки пъти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР