Русе е един от градове с най-много предприятия на територията

...
Русе е един от градове с най-много предприятия на територията
Коментари Харесай

Въздухът на Русе: Защо проблемът остава нерешен?

Русе е един от градове с най-вече предприятия на територията си. Според локалните хора точно те са една от аргументите за нечистия въздух в града.

Миризми на разнообразни субстанции като ацетон и бакелит предизвикат жителите на Русе ежедневно да показват възмущението си от въздуха, който дишат. На територията на града има повече от 1300 предприятия.

" От източната страна на Русе се намира една индустриална зона. Тя обгръща Топлоелектрическа централа Русе и едно бивше летище, на което са ситуирани няколко завода, малко зад тях стартира огромна химическа индустриална зона... ", изясни Ростислав Кандиларов - учител в Русенския университет, представен от bTV.

От западната страна има още една индустриална зона, която се занимава с бои и лакове. Така според от посоката, в която духа вятърът, градът се обгазява с разнообразни миризми - изяснява физикът Ростислав Кандиларов.

" Всички жители, които подаваме недоволства, към началото на декември стопираме да пускаме сигнали, тъй като сигналът би трябвало да е непрестанен... в един миг рецепторите претръпват ", показва още Ростислав Кандиларов.

Недоволните провеждат митинги към този момент 10 години.

" Това, което се прави в Русе, е безвластие... ние не приказваме за нормално замърсяване, а приказваме за замърсяване с химически вещества.... Говорим за ацетон, за формоалдехид, неща, които са свързани с тежката индустриална химия ", отбелязва и Петър Костов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР