Русе. Бъдещо споразумение за сътрудничество между Министерството на туризма и

...
Русе. Бъдещо споразумение за сътрудничество между Министерството на туризма и
Коментари Харесай

Министерството на туризма разширява партньорството с Русенския университет – обсъждат създаване на дигитален корнер на България за изложението в Лондон

Русе. Бъдещо съглашение за съдействие сред Министерството на туризма и Русенския университет „ Ангел Кънчев “ ще помогне да разпространяваме взаимно развиването на бранша посредством модерните технологии. Ще се веселя екипите ни да приготвят дружно цифров корнер за България на Международното туристическо ревюто в Лондон WTM – едно от най-големите в света. Това заяви в дунавския град министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с университетския състав и студенти от висшето учебно заведение, оповестиха от пресцентъра на министерството. В Русенския университет „ Ангел Кънчев “ работят 420 преподаватели, които приготвят близо 7000 експерти за седем области.
Министър Ангелкова акцентира, че казусът с фрагментите в туризма е измежду най-дискутираните, само че партньорството с университети като Русенския е доста значимо, тъй като бъдещите висшисти имат опция да практикуват в действителния бранш. " Миналата година създадохме Междуведомствения съвет за фрагментите в туризма и желаеме дружно с вас и бизнеса да очертаем дълготрайни цели за нужните експерти в бранша ", сподели министър Ангелкова. Така съгласно нея посредством синергия се реализират триумфите.
Възпитаниците на Русенския университет слушат лекции, само че и работят в основаните във висшето учебно заведение професионални клубове. Университетът е теоретичен стожер освен за региона, само че и за районите на Разград и Търговище, а от тази година има и филиал във Видин. Може да се каже, че Русе е академичната столица на Дунавския регион, стана ясно на срещата.
Представители на висшето учебно заведение срещнаха министъра с плана за интерактивна визуализация на древноримското културно завещание в трансграничния район сред България и Румъния, по който работят от 15 месеца. Неговата цел е да се опазват и разпространяват значими културно-исторически местоположения от долната част на Римския лимес - обект претендент за включване в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО. Той се извършва от Русенския университета като водещ сътрудник взаимно с Регионалния историченски музей в града и Музея на националната археология и история в Констанца, Румъния. Според плана се чака към 4500 туристи да посещават годишно включените обекти.
Студентите ползват все по-активно дигитализацията за популяризирането на културно-историческото завещание. С помощта на дронове и 3D устройства те снимат и сканират забележителностите и основават техни цифрови копия за разнообразни интерактивни платформи, откъдето да се изтеглят и „ посетят “ виртуално. Тези технологии намират чудесно приложение и в просветителните игри за подрастващите, които вършат това завещание по-достъпно в самобитен виртуален музей.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР