Румен Русев (вляво) и Владимир Клирусов (вдясно) обявиха, че ще

...
Румен Русев (вляво) и Владимир Клирусов (вдясно) обявиха, че ще
Коментари Харесай

Заместниците на Иванчева се заемат със забавени от нея 200 - 300 преписки


Румен Русев (вляво) и Владимир Клирусов (вдясно) оповестиха, че ще работят като екип. Сн. БГНЕС

Първата работа на заместниците на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева ще е да прегледат и придвижат забавени от нея 200 - 300 преписки. Някои от тях престоявали в кабинета на кмета от 4 - 6 месеца. Именно забавена кореспонденция е в основата на задържането на Иванчева по обвиняване за рушвет.

В четвъртък Столичният общински съвет избра зам.-кметът Владимир Клисуров да поеме ръководството на региона при отсъствието на титуляра, макар че самият Клисуров съобщи ден по-рано, че не желае това. Според ръководителя на общинския съвет Елен Герджиков обаче няма законов механизъм за отвод, а в това време Клисуров е посочен от настоящия областен кмет, а общинските съветници желаят да изпълнят волята на Иванчева за това кой да я замести.

Клисуров разгласи в четвъртък, че е задължен да се съобрази с решението на общинския съвет, само че не се усеща способен по главния проблем в региона - строителството. За това по този въпрос ще разчита на сътрудника си арх. Румен Русев. За него пък Иванчева съобщи, че Русев е в основата на скрит план против нея, довел до ареста ѝ. Русев отхвърля. В четвъртък той изясни, че не е виждал забавените преписки. " Не знам за какво не са придвижени. Може би са свързани със строителство. Те са при Иванчева ", сподели Русев.

Той добави, че с кметицата на региона имали " длъжностен разкол ", защото Русев изискал документите за " по-малките неща " като документи за градежи на къщи, за изгребни ями, огради, издаване на административен адрес да се насочват непосредствено към него и администрацията, която управлява, а не да минават през кмета. Иванчева обаче отказала.

Кметът Йорданка Фандъкова разяснява, че няма пояснение за забавените преписки в регион " Младост ". " За всеки получен сигнал за подобен проблем, изпращаме писма до районните кметове, с цел да им напомним да изпълнят отговорностите си ", изясни тя и напомни, че за регион " Младост " са постъпвали доста недоволства.

Само касаещите работата на основния проектант Здравко Здравков забавени преписки са над 20. Ставало въпрос за 13 издадени от него позволения за градеж, които районният кмет по закон би трябвало да заяви на вложителите, само че не го е направил. Забавените градоустройствени преписки, които още веднъж изискват от районната администрация единствено официално оповестяване, били над 10.

Зам.-кметът на " Младост " Румен Русев разяснява сбито нападките на Иванчева против него. Той изясни, че никой в администрацията не ги приема насериозно, че не се е виждал с предприемача, обезпечил парите за подкупа на Иванчева - Александър Ваклин и че до момента с кметицата работили дружно. Зам.-кметът удостовери, че Иванчева желала от вложители в региона да облагородяват детски площадки и санират учебни заведения, само че това не е обвързвано с напредването на документите за техните планове. Русев разгласи, че утвърждава тази процедура на районния кмет.

Двамата заместници на Иванчева заявиха, че ще работят в екип, имат си доверие един на различен и ще създадат всичко допустимо, с цел да възстановят естествения темп на работа в администрацията. До края на месеца чиновниците щели да получат заплатите си, да се изплатят дотациите на учебни заведения и детски градини, които също минават през региона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР