Румен Радев веднага да смени Иван Демерджиев (служебния министър на

...
Румен Радев веднага да смени Иван Демерджиев (служебния министър на
Коментари Харесай

Борисов: Без его! И с Нинова ще преговаряме и ще подкрепим всичко разумно

Румен Радев незабавно да смени Иван Демерджиев (служебния министър на вътрешните работи, белл ред.).

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в централата на партията.

Поводът - убийството на граничния служител на реда през днешния ден.

В конференцията вземат участие заместник-председателите на партията Томислав Дончев и Даниел Митов и ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Борисов изрази съболезнования към фамилията и околните на убития край Елхово граничен служител на реда Петър Бъчваров.

Бившият министър председател напомни, че преди 2 години това не е било тематика нито на българското общество, нито на Европейска комисия.

" Имахме нулева миграция тогава. Нямаше по какъв начин да се случи този случай. Имаме информация, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, има сигнали за пукотевица с жандармерията. Изключително едва професионално управление на Министерство на вътрешните работи от две години. Радев би трябвало да смени неотложно Демерджиев ", разгласи Борисов.

 

" Представяте ли си в този момент Младен Маринов да е министър и да е на поста си. Две години имаме основен секретар, на който, в този момент да ви изпитам, не му знаете името ", обърна се водачът на ГЕРБ към публицистите.

" Само обикаля да каже какви ограничения ще вземе. Ама той към този момент толкоз месеци е на власт, основният секретар е на 2 години. Две години Рашков чегърта, след това пристигна Демерджиев и чегърта хората на Рашков. Само чегъртане. Резултатът е на всички места цялостно с мигранти. И да не подава оставка - това е безсрамие " отсече той.

" Днес парламентарната група на ГЕРБ/СДС, а и парламентарната група на Политическа партия демонстрираха напълно друго равнище - равнище, което чакат хората ", добави Борисов.

" От днешната среща какво виждам аз - има опция да се надгради доста, в случай че не слагаме кой с кой мандат и какво би направил. Тази посока би трябвало да се следва. Важно е да се седне и да се приказва, в това число и с госпожа Нинова за обществения пакет. И с " Български напредък ", и с Възраждане ", прикани някогашният министър председател.

" Има два метода оттук насетне - финансистите на двете партии да продължат договаряния на експертно равнище. Ако желаеме да дадем още по-голяма институционаност, би трябвало да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на Българска народна банка ", посочи той.

И напомни, че народът е споделил, че не може никой да направи независимо държавно управление. " Никакво его - без значение е с кой мандат ще се направи държавно управление - първи, втори или трети. Ако стигнем до съгласие, ще има държавно управление по политики и по този начин ще се върне парламентаризмът ", показа водачът на ГЕРБ.

 

По думите му би трябвало да се мисли за народа и за общото богатство, а не за егото на дадена партия.

 

" Има огромен късмет. Благодаря на Радев за разбирателството ", сподели още Борисов.

На въпрос дали може да поддържат държавно управление с втория мандат, той съобщи: " Това е дразнещ въпрос. Няма значение с кой мандат ще е - първи, втори или трети. В момента е безсмислено да приказваме за мандати. Президентът даде време партиите да проявят разсъдък. Политическа партия дадоха доскоро брифинг за това, което ние приказваме - ето това са 17, 18 и 19 точка ".

Борисов сподели още, че не канят Политическа партия и Демократична България за съдружни сътрудници, само че не отговори на въпрос би ли се съгласил на настояването за оставка на Иван Гешев.

 

" Две години ръководи Радев, а аз съм му отговорен за дупката по границата. Не може Митко Есемеса да каже такова нещо. При мен имаше нула миграция ", възнегодува Борисов.

" Във всички случаи ще предложим състав на държавно управление. Ако избързаме през днешния ден или на следващия ден, те няма да минат ", отсече той.

" Преди една седмица днешната среща беше невъзможна. Преди една седмица те щяха да стартират с офанзива, а ние да отвърнем с " Джемкорп " и парапета. Днес се организира рационален диалог, с разнообразни числа и тези. Хората желаят да видят рационални хора в Народното събрание, не зверове ", изясни Борисов.

" Ще се включим в настояванията за отваряне на бюджета, когато стане ясно какво ще се случи след неговото приемане. Не е най-важното бюджетът сега ", добави водачът на ГЕРБ.

 

" Благодаря на сътрудниците от Политическа партия, че пристигнаха, приказваха и ще продължим да приказваме по тази тематика ", разгласи Борисов.

Репортер на ПИК попита по какъв начин се договаря с хора, за които има сигнали за злоупотреби в бранш енергетика, в това число и сигнал, че Кирил Петков и Асен Василев са натискали тогавашните шефове на " Буглгаргаз " да заведат арбитражно дело против Азербайджан, Борисов отговори: " Няма безгрешни хора. След като сме създали грешките, ще се поучим Не очаквайте от мен да се трансформира в Бойко Рашков или Демерджиев. Не мога да кажа дали това е правилно или не. "

" И с Нинова ще преговаряме и ще подкрепим всичко рационално. Конкретни партии за кабинет са всички без " Възраждане ", уточни той.

" Те изнасяха данни за нас, ние за тях. Единственият, който има право да каже правилно или погрешно на всичко това, е българският народ. И той сподели, че има вяра най-вече на нас, само че по-късно най-вече има вяра на Политическа партия. Не сме се заобичали, в случай че се бяхме заобичали, трябваше да сме обща партия - да вземем за пример Граждани за европейско развиване и смяна ", приключи Борисов.

 

" Да не се учудвате на знамето на Северна Македония, незабавно по-късно започваме среща с външния им министър Буяр Османи ", съобщи при започване на конференцията Бойко Борисов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР