Румен Радев ще разговаря с руския си колега Владимир Путин

...
Румен Радев ще разговаря с руския си колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Радев се среща с Владимир Путин в Санкт Петербург

Румен Радев ще беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин в Санкт Петербург.  Българският държавен глава ще бъде в града сред 6 и 8 юни, с цел да взе участие в Петербургския интернационален стопански конгрес.

Срещата сред Радев и Путин е втората сред двамата държавни глави след диалога им в Сочи през 2018 година, на която беше възобновен разговорът на най-високо политическо равнище сред България и Русия след десетгодишно спиране.

По-късно денем Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общественост в Санкт Петербург.

На 7 юни българският държавен глава  ще взе участие в президентския панел на Петербургския интернационален стопански конгрес,  посветен на осъществяването на задачите за стабилно развиване на Организацията на обединените народи до 2030 година.

В рамките на визитата си в Санкт Петербург президентът  Румен Радев ще организира среща и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.

В делегацията, водена от президента, вземат участие заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и ръководителят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев.

По време на визитата си в Русия президентът ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР