Румен Радев критикува партиите за взето решение за помощ за

...
Румен Радев критикува партиите за взето решение за помощ за
Коментари Харесай

Радев: Военно-техническата помощ за Украйна е опасна стъпка, партиите пренебрегват здравия разум

Румен Радев подлага на критика партиите за взето решение за помощ за Украйна.

Войната, която бушува до нас, изисква държавническо отношение и съответни решения, които да не основават опасности да укрепват националната сигурност. Основният дирек на тази сигурност е българската войска. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

,,Партиите подценяват здравия разсъдък. Защото това решение е рискова стъпка за замесване на България във войната. Този спор няма да бъде по никакъв начин къс, той ще се разраства, и аз чакам в действителност рационални решения, тъй като самата дефиниция " военно-техническа помощ " е задоволително разтеглива и рискована``, разяснява президентът.

По думите му всеки, който придвижва пристрастеностите в България или " я въвлича във войната ", би трябвало да бъде подготвен да понесе своята отговорност.

Само преди дни приканих да не позволяваме пристрастеностите на войната да се пренесат в България. Нека българските политици деликатно да преценят следствията от своите думи и да не дълбаят разделяне в обществото. Абсолютно неприемливо е в центъра на столицата да се основават конфликти във връзка войната, това е рисково. По българските улици би трябвало да се веят български флагове. Още един път желая да припомня, че кръвопролитията стартират с милитаристки апели и те нямат място у нас, безапелационен бе Радев.

Назначените от мен министри бяха мощни, когато работеха дружно като екип в служебния кабинет. Впускането в партийната политика се оказва напълно друго тестване, за доста от тях непостижимо. За повторно на президентството се преписва политически план, това е неверно схващане, тъй като не работя с подставени лица. Ако поддържам самодейност или партия, ще го заявя персонално, разяснява президентът във връзка политическия план " Български напредък "  на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР