Румен Радев: Формирам Съвет за стратегическо развитие на БългарияБългария се

...
Румен Радев: Формирам Съвет за стратегическо развитие на БългарияБългария се
Коментари Харесай

Румен Радев: Формирам Съвет за стратегическо развитие на България

Румен Радев: Формирам Съвет за стратегическо развиване на България
България се намира в сериозен миг от своето развиване. Българската народна власт ускорено губи позиции, свободата на словото е обект на гонене.

Това сподели президентът Румен Радев в словото във връзка втората годишнина от встъпването му в служба, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Доверието в Народното събрание доближи сериозно ниски равнища, от ден на ден закони се променят съществено с преходни променени. Законодателният развой става непредвидим, лобисткото законодателство измества безогледно публичният интерес. Сривът на доверието и несъгласията в обединението блокират потребността от промени, съобщи Румен Радев.

Ветото не е акт за опълчване на Народното събрание, а опция за реализиране на дейно и заслужено законодателство, сподели президентът, който до момента е налагал несъгласие седем пъти, а Народно събрание се съобрази единствено с едно от тях. 5 пъти сезирах Конституционния съд, напомни Радев.

След като обществото не реагира за 500 млн. за язовири, за какво да не се разпределят 1,35 милиарда за автомагистрали, запита президентът.

Свикнахме свадите у нас да се вихрят, продължи той.

Радев уточни, че бутафорният конкурс за изтребител за армията ни е извадил порочния модел на ръководство.

Стабилно закотвени сме на европейското дъно, счита президентът.

Според него ръководството на страната се характеризира с непредсказуемост, тъпчене на закона и фаворитизиране на корпоративния интерес.

Президентът изиска наказателно гонене на корумпираните и грабителите. Той се обърна към прокуратурата и към комисията за нелегално добито имущество.

Безнаказаните престъпност и корупция съгласно Радев са едни от най-големите проблеми на България.

Той заяви, че образува съвет за стратегическо развиване на България, който да предложи други възможности на институционалния блокаж.

Страната има потребност от нови хрумвания. Предстоят ни избори, съобщи още Радев.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР