Румен Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му

...
Румен Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Румен Радев е първият български президент популист

" Румен Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – извънредно популистко. Не му наподобява на държавен глава да слага под въпрос главните институции на българската страна и да споделя, че даже Българска социалистическа партия не била опция на настоящето ръководство. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад. " Това сподели президентът (2012 – 2017г.) Росен Плевнелиев и някогашен районен министър в изявление за bTV.
По думите му Русия му е " зашлевила пестник " два пъти. " Не остана и подозрение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещаване в Кремъл, от 6 минути изказвания една да приказва президентът на Русия и то да приказва за Бойко Борисов. След като не може да свърши нищо отвън България, то ще работи в страната. Президентът би трябвало да е платформа за положителните хрумвания в страната, да е балансиран”, сподели още Плевнелиев.
Относно трите министерски оставки Плевнелиев съобщи:
" Категорично, в случай че бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да позволи да има проверка. " По думите му би трябвало да се обясни, че тази оставка не е по виновност и министрите не са отговорни за това кой по какъв начин е извършил и проектирал веднъж. Но министърът носи морална отговорност, сподели той.
" 2006-та имахме сходна злополука в Бяла, Българска социалистическа партия управляваха и тогава никой не подаде оставка, след това имаше още един случай и отново никой не подаде оставка. Когато те са на власт сходни морални дейности на министри не се следят. В този случай е значимо да се влезе в същината на договорите. Този път е имал план за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се планува и качеството на пътя”, безапелационен беше Плевнелиев.
Той добави, че в ролята си на районен министър през 2011 година са били приоритизирани някои от най-тежките сектори и е почнала стратегия за рационализация. Били са включени над 30 трасета.
Въпросът за виновността би трябвало да се търси по контракт, безапелационен е Плевнелиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР