Румен Радев е олицетворение на президентската институция, каквото искаме да

Румен Радев е олицетворение на президентската институция, каквото искаме да ...

Ето кои активисти на ИТН влязоха в Инициативния комитет на Румен Радев


Румен Радев е олицетворение на президентската институция, каквото искаме да я познаваме и виждаме, това заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ", цитиран от БНТ. Заедно със своя съпартиец Филип Станев те станаха част от Инициативния комитет, който официално издигна кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори.

Нашата позиция е ясна, ние изразихме безусловната подкрепа към двойката Румен Радев и Илияна Йотова за бъдещ президент и вицепрезидент. Ние сме изразявали мнението си на база факти и обективността, но това не е било по посока на г-н президента. Всеки, който е заемал публична длъжност, трябва да отговаря пред суверена, посочи Балабанов.

Свитият юмрук не е повод за реваншизъм, свитият юмрук е повод за обединение. Когато президентът Румен Радев слезе при протестиращите, той показа, че е част от гражданското общество. Общество, което поиска промяна, което се изправи срещу компрометираният модел на статуквото, каза още той.

Президентските избори са мажоритарни. Наша теза, която ще продължим да защитаваме и развиваме, накрая ще я доведем до логичен край, допълни от своя страна Филип Станев.

Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на , че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Източник: fakti.bg