Румен Радев държа реч пред новите депутати в 48-ото Народно

...
Румен Радев държа реч пред новите депутати в 48-ото Народно
Коментари Харесай

Радев: Надявам се в това НС военолюбците да са малцинство, историята няма да прости лекомислени решения

Румен Радев държа тирада пред новите депутати в 48-ото Народно заседание. В словото си той похвали служебния си кабинет, че за 2 месеца изготвил проектозаконите за План за възобновяване и развиване, които се надявал да бъдат прегледани в Народното събрание. Той не пропусна да засегне тематиката за правосъдната система и установи, че има безотговорност за пияните и дрогираните водачи. Президентът акцентира, че не би трябвало обществената и икономическата политика да се опълчва на средствата, които се отделят за сигурността на страната ни. 

Радев засегна и тематиката за войната в Украйна, като още веднъж не зае страната на Киев. " На километри бушува война. Хората, които са определени от жителите, да осмислят всички опасности пред страната. Основната задача е да опазим България от пожара, който бушува. Историята и жителите няма да простят лекомислени решения. Надявам се войнолюбците в това Народно събрание да бъдат малцинство. Те няма да сграбчен оръжие, само че залагат страната с лекост ", сподели още Румен Радев.  

" Нужен е разсъдък, кураж, с цел да се сформира държавно управление, което да поеме отговорност. Паралелно с главната задача за сформиране на държавно управление – всички осъзнаваме, че 48 Народно събрание е изправено пред въпроси, чието решение следва да бъде от този парламент без значение какъв брой дълго ще съществува. Парламентарното време е скъпо и гласоподавателите ще се почувстват предадени в случай че то бъде отдадено на кавги. Хората чакат решения в битката с бедността, ниските приходи, обществената рецесия влече и растеж на престъпността, ограниченията би трябвало да са решителни и незабавни. Редно е бюджетът за 2023 да се одобри до края на годината и по тази причина се надявам бързо да се образува държавно управление, което да създаде бюджет по отношение на публичните провокации. Ако това не стане служебното държавно управление е готово да внесе проектозакон за бюджета и в случай че стигнем до там, ще прикани към него да се подхожда професионално и отговорно. Съветвам да се прегледат ограниченията за компенсиране на потребителите от високите цени на енергоносителите ", добави Радев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР