Румен Порожанов подкрепя искането на зърнопроизводителите да бъдат изключени от

...
Румен Порожанов подкрепя искането на зърнопроизводителите да бъдат изключени от
Коментари Харесай

Порожанов подкрепя зърнопроизводителите да излязат от проектозакона за горивата

Румен Порожанов поддържа настояването на зърнопроизводителите да бъдат изключени от проектозакона за търговията с горива, който планува по-строги правила за бизнеса на бензиностанциите, оповестява БНР.

На изключителна среща извършена в Арбанаси, министърът на земеделието аргументира позицията си в поддръжка на настояванията и прикани земеделските производители да не стачкуват на 3 април.

" Не виждам смисъл земеделците да бъдат третирани по метод на регистрация, по обвързване с нивомери и спомагателни разноски. На този стадий техен митинг би бил малко преувеличен, тъй като има виждане за решение на въпроса. Самият законопроект занапред следва да бъде импортиран на първо четене, " разяснява Порожанов.

По-рано зърнопроизводителите обявиха, че с митинга с трактори по пътищата желаят да покажат на страната какво би станало, в случай че би трябвало да зареждат от елементарните бензиностанции.

" Тези условия са неизпълними. Земеделските производители не са търговци на горива, както сме избрани в този закон ", разгласи ръководителят на Асоциацията на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.

" Не сме склонни на компромис, тъй като не можем да осъществим изискванията на тази свръхрегулация ", изясни той.

" Трябва да изкараме всяка една техника, която се намира на 30, 40, 50 километра, да я докараме на една бензиностанция, която е записана. Това нещо ще докара до заплашителен безпорядък в придвижване по пътищата ", разяснява Георги Георгиев от Попово.

Зърнопроизводителите обявиха, че с цел да изпълнят условията за лични бензиностанции, ще би трябвало да влагат сред 50 и 60 хиляди лв.. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР