Румен Гечев: Българската енергетика е жертва на геополитическия сблъсък между

...
Румен Гечев: Българската енергетика е жертва на геополитическия сблъсък между
Коментари Харесай

БСП настоява за рестарт на проекта Белене

Румен Гечев: Българската енергетика е жертва на геополитическия конфликт сред Съединени американски щати и Русия

Тепърва ще излиза наяве какво се крие зад проблема "Булгаргаз ", само че едно е ясно- зад протичащото се в родната енергетика, прозират непознати геополитически ползи. Това сподели в ефира на "Твоят ден " по Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

"Българската енергетика е жертва на геополитическия конфликт сред Съединени американски щати и Русия. Управляващите през последните години ни докараха до там, че да би трябвало да понасяме вредите от това опълчване. Кой ни е отговорен, че провалихме "Южен поток ", кой е отговорен, че предходните ръководещи нарушиха контракта с Гърция и забавиха интерконекторната връзка? ", разяснява той и добави, че е нужно България да заеме по-трудва и ясна позиция по отношение на геополитическото напрежение.

Гечев обърна внимание и на тематиката за "Белене ". Българска социалистическа партия упорства планът да се осъществя, добави той.

"Проектът участва в съдружното съглашение и касае нови нуклеарни мощности. Развивайки нуклеарната енергетика България ще може да усвоява и европейски средства. Реакторите в Белене стоят в калта, а можеха да донесат стотици милиарди доходи, изключително при тези цени на тока. Нямаше да имаме и такива цени на електрическата енергия в страната, а щяхме да печелим. Но ГЕРБ държат двата сандъка с реакторите, където са вложени 3 милиарда лв.. Няма друга такава страна ", разяснява още Гечев.

По думите му, в случай че Българска социалистическа партия не срещне поддръжка за плана "Белене " сътрудниците от ръководещата коалиция ще би трябвало да обяснят доводите си срещу. Темата обаче няма да бъде причина за разпад на обединението, безапелационен е Гечев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР