Румънското правителство ще издаде извънреден указ, с който ще увеличи

...
Румънското правителство ще издаде извънреден указ, с който ще увеличи
Коментари Харесай

Румъния увеличава присъдите за тежки престъпления

Румънското държавно управление ще издаде ексклузивен декрет, с който ще усили наказванията за тежки закононарушения. Предложението е на новия министър на правораздаването Ана Бирчал. Тя и ведомството й оферират увеличение на наказванията за отнемане от независимост при похищение, по-стриктни условия за освобождение под гаранция, както и по-гъвкави разпореждания по повод правата на полицията да реализират обиски, оповестиха румънски медии.

Промените се вършат след свадите към случая с отвлечените и убити девойки в Каракал и като че ли засягат единствено основните нередности, възмутили обществото. В момента се води следствие, полицията арестува Георге Динка. В края на юли 15-годишно момиче единствено се обади три пъти на незабавния телефон 112, с цел да заяви, че е отвлечено, само че полицията реагира прекомерно постепенно и отиде в къщата на Динка, посочена от детето, чак на идващия ден. Тогава момичето към този момент бе мъртво. Едно от обясненията за забавената реакция бе, че полицията мъчно получила заповед за обиск на посочения от детето адрес, а по-късно трябвало да изчака до оторизации от закона час за обиски. В началото на август край дома на Динка бяха открити тленните остатъци от разчлененото тяло на друго момиче от региона, изчезнало месеци по-рано. Динка призна, че ги е умъртвил, отхвърля да ги е насилвал, писаха румънски медии. Хиляди румънци стачкуваха против управляващите след нещастието.

За похищение предлагаме по-тежки санкции от сегашните - от 2 до 8 година затвор, изясни Бирчал. Затягането на изискванията за предварително освобождение плануват повишение на минималната възраст на арестантите от 60 на 65 година Обвиненият Динка е на 65 години. Министерството предлага още разрешението за обиск на жилище да се преглежда неотложно от арбитър след подаване на искане от полицията. Премиерът Виорика Дънчила се разгласи за доживотни присъди за убийства, изнасилвания и педофилия при започване на август.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР