Румънското правителство обсъди как най-добре може да използва финансирането от

...
Румънското правителство обсъди как най-добре може да използва финансирането от
Коментари Харесай

Румъния иска да произвежда, а не да внася зелени технологии за €16 милиарда. И ще го направи

Румънското държавно управление разиска по какъв начин най-добре може да употребява финансирането от 16 милиарда евро, което страната ще получи от Европейския съюз до 2030 година за модернизиране на енергийния си бранш, оповестява Romania Insider. Северната ни съседка желае да акцентира върху планове за възобновима сила.

" Румъния изрично би трябвало да се концентрира върху развиването на своите заводи за произвеждане на части и съоръжение, употребявани в планове за възобновима сила ", съобщи министър председателят на страната Николае Чука, представен от локалния ежедневник Adevarul.

Според министър-председателя, този метод ще генерира както стопански изгоди посредством стабилно развиване на индустриалните мощности в енергийния бранш, по този начин и нови работни места в софтуерните браншове на бъдещето.

Румъния евентуално ще влага доста безмъзмездни средства от Европейски Съюз във вятърни паркове и фотоволтаични паркове, с цел да се трансформира в водач в района, считат енергийни специалисти.

Съгласно Интегрирания народен проект в региона на енергетиката и изменението на климата (PNIESC) за интервала 2021-2030 година Румъния би трябвало да има чисти конфигурирани мощности от 5,1 GWh за слънчева сила и 5,3 GWh за вятърна сила.

Страната сигурно ще конфигурира спомагателни мощности от 6,9 GW от възобновими източници до 2030-а година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР