Румънското Министерство на здравеопазването регистрира първата жертва на западнонилската треска.

...
Румънското Министерство на здравеопазването регистрира първата жертва на западнонилската треска.
Коментари Харесай

Западнонилската треска на Балканите: 9 жертви в Сърбия, 2 в Гърция и 1 в Румъния

Румънското Министерство на здравеопазването записва първата жертва на западнонилската тресчица.
Смъртта е на 79-годишен мъж от източнорумънския окръг Галац, който е имал и други болести, а западнонилската тресчица единствено в допълнение е влошила здравословното му положение, съобщи БГНЕС.
По данни на румънския Национален център за наблюдаване и надзор на заразните заболявания в интервала от 2 май до 8 август в Румъния са регистрирани общо 23-ма души, инфектирани с вируса на западнонилската тресчица, от които 11 единствено през този месец.
Повечето от инфектираните са от регионите по течението на река Дунав, както и от източните елементи на Румъния.
По-рано през днешния ден гръцкото Министерство на здравеопазването също осведоми, че от началото на лятото в Гърция регистрирани 55 случая на заболели от западнонилска тресчица, от които са умряли двама, на възраст над 80 години.
Преди два дни сръбският Институт за публично здраве " Д-р Милан Йованович - Батут " заяви, че в Сърбия тази година са регистрирани 102 случая на хора, страдащи от западнонилска тресчица, от които 9 са умряли.
Според данните на сръбския институт 5 от умрелите са от белградския район, а останалите четири - от Войводина. Всички заболели са поданици на Войводина, Белград или регионите по река Дунав.
Според данни на Министерството на здравеопазването в България, до момента няма регистрирани случаи на западнонилска тресчица в нашата страна.
Вирусът на западнонилската тресчица се предава на хората единствено посредством захапване от инфектирани комари. Вирусът от Африка на европейска територия се придвижва от мигриращи птици, заразяващи комарите и разпространявайки заболяването. На Балканите тя се появява нормално в края на май или началото на юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР