Румънското министерство на отбраната съобщи, че фрагменти, подобни на дрон,

...
Румънското министерство на отбраната съобщи, че фрагменти, подобни на дрон,
Коментари Харесай

Дрон се разби в Румъния близо до границата с Украйна

Румънското министерство на защитата заяви, че фрагменти, сходни на дрон, са открити на румънска територия, покрай границата с Украйна.

Елементи от вероятен дрон бяха открити в земеделска земя на остров Голяма Браила.

„ Министерството на националната защита, взаимно със профилирани структури от Системата за национална защита, публичен ред и национална сигурност, в петък, 29 март 2024 година, прави инспекция на зародилото събитие по специфични оперативни процедури “, се споделя в известието.

CNN Antena 3 твърди, че останките са открити на 12 км от град Браила. Съобщава се, че рухването на дрона малко след среднощ е било съпроводено от мощен гърмеж.

Чувайки звука, локалните поданици излезли от домовете си и повикали незабавна помощ. Скоро регионът бил отцепен от полиция и следователи.

Според източници това е бил съветски дрон, който е трябвало да нападна украински пристанища на река Дунав и най-вероятно системата му за GPS ориентиране е отказала.

Това е към петият или шести случай с дронове, падащи на румънска територия, до момента в който Русия нападна украински пристанища на Дунава. Официални лица от НАТО и Румъния обявиха след сходни произшествия в предишното, че не са разкрили доказателства за съзнателно нахлуване, ориентирано към Румъния.

В нощта на 29 март Полша изстреля своя и съюзнически самолети на фона на интензивността на далечната авиация на Руската федерация, която нанесе масиран удар на Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР