Румънският здравен министър Александру Рафила подписа заповедта за одобрение на

...
Румънският здравен министър Александру Рафила подписа заповедта за одобрение на
Коментари Харесай

Одобриха за експлоатация първата детска онкологична болница в Румъния

Румънският здравен министър Александру Рафила подписа заповедта за утвърждение на употребата на първата детска онкологична болница в страната, заяви Българска телеграфна агенция. Това се случва четири месеца, откакто строителството и оборудването на лечебното заведение бяха подготвени, означават локалните медии.

Лечебното заведение е построено с частни дарения от асоциация " Дари живот " и коства 53 млн. евро. Парите са събрани от дарения, направени от 350 000 души и спонсорства от 8000 компании. В акцията за набиране на средства се включи и групата “Металика ”. 

Болницата е на девет равнища и ще разполага с отделения по онкология, лъчетерапия, хирургия и неврохирургия. Тя има и киносалон и детска площадка. 

На 19 март асоциация “Дари живот ”, която събра средствата и построи лечебното заведение, подписа документите, с които съобщи лечебното заведение на румънската страна. В момента се прави оценка от екип на Дирекция „ Обществено здраве “ на община Букурещ за издаване на позволение за употреба. Очаква се то да стане факт още при започване на идната седмица, твърдят от Министерството на здравеопазването.

Детската болница е дарена на здравното заведение “Мария Кюри ”, което се намира в непосредствена непосредственост и което е подчинено на Министерството на здравеопазването на Румъния.

Снимка: Facebook, Кармен Ускату от " Дари живот "
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР