Румънският производител на химикали Chimcomplex Borzesti спря от днес производството

...
Румънският производител на химикали Chimcomplex Borzesti спря от днес производството
Коментари Харесай

Един от най-големите производители на химикали в региона спря дейност заради скъпите газ и ток

Румънският производител на химикали Chimcomplex Borzesti спря от през днешния ден производството в индустриалната си платформа за 14 дни поради възходящите цени на електрическата енергия и газа.

Служителите, наранени от прекъсването, ще получат 75% от главната си заплата за този интервал, се споделя в изказване на химкомплекса, подадено до Букурещката фондова борса, в сряда.
 Norsk Hydro възнамерява да затвори цех за размразяване на алуминий в Словакия
Пореден цех в Европа стана жертва на високите цени на силата

Топлинното дружество работи на 60% от своя капацитет

Chimcomplex е учреден през 1954 година като държавен производител на химикали, трансформирайки се в акционерно сдружение през 1991 година Romanian Commercial Services Group (SCR Group) става главен акционер на Chimcomplex през 2003 година

В сряда Chimcomplex заяви, че чистата му облага е спаднала с 42% на годишна база до 165,6 милиона леи (34,5 милиона долара) през първата половина на 2022 година, при оборот от 1,22 милиарда леи, което е растеж от 6,6% на годишна база. Продажбите на външния пазар, изключително в границите на Европейския съюз, образуват 90,8% от общия оборот през обсъждания интервал.

През юли Chimcomplex откри цех за произвеждане на специфични полиоли в централно-южния град Ръмнику Вълча, след инвестиция от 40,7 милиона $, напомня See News.
 Торовият цех
Eдин от най-големите работодатели в Димитровград затвори поради скъпия газ

Тази година плановият ремонт е почнал по-рано от плануваното

Предприятието стартира да търгува на главния пазар на Букурещката фондова борса през януари, откакто мина от сегмента AeRO. Акциите на Chimcomplex се търгуваха със спад от 4,52% при 19 леи за акция в 09:45 CET в четвъртък на фондовата борса в Букурещ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР