Румънският президент Клаус Йоханис заяви снощи, че налагане на зона,

...
Румънският президент Клаус Йоханис заяви снощи, че налагане на зона,
Коментари Харесай

Румъния не подкрепя налагането на зона, забранена за полети над Украйна

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи нощес, че налагане на зона, неразрешена за полети над Украйна, не може да се осъществя на процедура, тъй като НАТО не желае боен спор с Руската федерация. Йоханис уточни, че Румъния се е включила към тази ясна позиция, съобщи организация Аджерпрес.

НАТО не желае боен спор с Руската федерация. НАТО желае да предприеме всичко, което може да се предприеме, с цел да не излезе войната отвън сегашните ѝ граници. Мерките, които взе НАТО, които взе Европейски Съюз, са от вида стопански наказания. (...) Налагането на неразрешена за полети зона не може да се осъществя на процедура, тъй като сходна зона може да се наложи единствено военно, а не желаеме да сътворяваме предпоставки за разширение на въоръжения спор в Украйна. Тази позиция е доста ясна и Румъния се причисли към тази позиция, сподели Йоханис на конференция нощес след среща с естонския си сътрудник Алар Карис.

Президентът на Естония съобщи на собствен ред, че налагането на сходна зона е " сложен въпрос ". Карис сподели, че естонският парламент е приел декларация за оповестяване на такава зона, " тъй като желаеме да покажем, че вършим повече от това, което НАТО прави сега ". Президентът на Естония уточни, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е обяснил ясно какъв брой комплициран е този въпрос и че това би сложило НАТО и Русия в пряк контакт - нещо, което е нежелано сега. " Но, мисля, че в някакъв миг ще би трябвало да създадем сходна зона ", сподели президентът на Естония.

Аджерпрес отбелязва, че Народното събрание на Естония е изискал налагане на неразрешена за полети зона над Украйна и е насърчил Европейски Съюз и НАТО да укрепят връзките си с Украйна. Естонският парламент, който има общо 101 места, одобри с 90 гласа няколко резолюции, в които акцентира солидарността си с Украйна, напомня Аджерпрес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР