Румънският премиер Марчел Чолаку изрази надежда преговорите за присъединяване на

...
Румънският премиер Марчел Чолаку изрази надежда преговорите за присъединяване на
Коментари Харесай

Румънският премиер: Надяваме се до два дни да завършим преговорите за Шенген

Румънският министър председател Марчел Чолаку изрази вяра договарянията за присъединение на страната към Шенгенското пространство да приключат през идващите два дни.

„ За тази година се надяваме в идващите два дни да приключим договарянията за присъединение към Шенгенското пространство, преди всичко по въздух и море, а следващата година и със сухопътните граници, както и да приключим колкото е допустимо по-голяма част от инфраструктурата “, сподели министър председателят, представен от Диджи24.

Той направи изказването след ревизия на работата по построяването на автомагистралата Трансилвания в сектора Кецани - Къмпия Турзий.

Румъния упорства, оттатък присъединението към Шенген с въздушни граници, да има явен краен период, допустимо най-скоро през 2024 година, за достъп до пространството на свободно придвижване със сухопътни граници, с явен механизъм за преход от въздушен достъп към тази със земното пространство, настояват политически източници за Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според тях обаче Австрия още веднъж е втвърдила тона и не желае да разисква присъединението със сухопътни граници през идната година, нито връзката сред влизането с въздушните и сухопътните граници........
Фотографска галерия във влакове сред София и Видин
В спонтанна сцена на фотографска галерия ще се трансфорат двата бързи влака по направление София - Видин и назад на 16 декември.

В по един вагон от композициите на утринния бърз трен № 7620 от София за Видин, който отпътува в 07:30 ч. от Централна гара София, както и следобедният бърз трен № 7625 от Видин за София, който потегля от Видин в 17:35 ч., ще бъдат илюстрирани фотографии на гари, спирки, пасажери и чиновници на железницата по линията, свързваща Северозападна България с останалите краища на страната.

Изложбата е студентски план с название: „ По релсите на Северозапада “. Авторът осъществя плана, откакто пропътува повече от 5 хиляди километра в Северозападна България за съвсем 2 години, с цел да направи антропологично проучване със средствата на фотографията. За този интервал тя реализира редица пътувания по основната железопътна линия София - Мездра - Видин и отклоненията на линията до Берковица и Лом.

Проектът цели и да провокира интерес в актуалната инфраструктура на дребните и китни гари и необслужвани спирки на три от най-обезлюдените райони на България и Европа: Видин, Монтана и Враца. През историите на хората от разнообразни възрасти, авторката ни придвижва през персоналните им мемоари от времето на прехода и какво мислят за демокрацията в днешни времена, написа БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР