Румънският премиер Марчел Чолаку е представил за анализ предложение относно

...
Румънският премиер Марчел Чолаку е представил за анализ предложение относно
Коментари Харесай

Румъния обмисля затваряне на супермаркетите през уикенда

Румънският министър председател Марчел Чолаку е показал за разбор предложение по отношение на възможното затваряне на супермаркетите през уикенда, с цел да види какво би било въздействието от сходна мярка, предават локалните медии.

“Обсъдихме тази опция на техническа среща на държавното управление. Това не е елементарно решение. Сега би трябвало да бъдем обективни, първо да няма машинация в супермаркетите. Второ, ние не знаем дали покриваме потребностите на жителите, в случай че затваряме супермаркетите. Не става дума единствено за супермаркети, а всички хранителни магазини ”, изясни министър-председателят на конференция в края на срещата на Националния политически съвет на Социалдемократическата партия в Народното събрание.

Предложението е предизвикано след среща с представители на търговците на дребно, които желаеха от изпълнителната власт да забрани работата на супермаркети и хипермаркети след 13:00 ч. през почивните дни. Те се аргументираха, че по този начин клиентите, които са пазарували от огромните вериги магазини през седмицата, през уикенда ще дойдат при тях.

Румънският министър-председател и държавна делегация разискаха във вторник с представители на локални вериги магазини и търговски дистрибутори на храни вероятни решения, посредством които кабинета може да поддържа румънските производители, дистрибутори и търговци на дребно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР