Румънският министър на вътрешните работи Кармен Дан заяви днес, че

...
Румънският министър на вътрешните работи Кармен Дан заяви днес, че
Коментари Харесай

Идентифицираха 10 румънски жандармеристи, били протестиращи

Румънският министър на вътрешните работи Кармен Дан съобщи през днешния ден, че са били открити шест обстановки с присъединяване на 10 жандармеристи, за които се допуска, че може да са направили наказуеми действия по време на антиправителствения митинг на 10 август в Букурещ, оповестява Аджерпрес.

Тя означи, че военната прокуратура ще бъде сезирана по отношение на тези случаи след вътрешно следствие, което жандармерията е подхванала.

" Вътрешното следствие на жандармерията продължава (...) Специализираните структури идентифицираха шест случая, в които 10 жандармеристи са посочени като вероятни причинители на действия от углавен темперамент. Тези констатации ще бъдат предмет на сезиране от страна на жандармерията към военната прокуратура ", уточни министърът по време на чуване в комисията по защита в Камарата на депутатите.

Близо 80 000 румънци, доста от тях пристигнали от чужбина, излязоха по улиците на Букурещ на 10 август, с цел да изискат оставката на лявото държавното управление, което упрекват в корупция. Най-малко 450 души се наложи да получат здравна помощ поради контузии, получени при избухналото принуждение.

В неделя министърът на вътрешните работи съобщи, че стотици протестиращи са нападнали силите на полицията за битка с безредиците по време на демонстрацията. Кармен Дан сподели, че министерството е разпознало близо хиляда лица, които по време на митинга са направили актове на принуждение. /2chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР