Румънският министър на труда Виолета Александру препоръчва гъвкаво работно време

...
Румънският министър на труда Виолета Александру препоръчва гъвкаво работно време
Коментари Харесай

Румъния препоръчва гъвкаво работно време за родителите заради коронавируса

Румънският министър на труда Виолета Александру предлага гъвкаво работно време за родителите, които нямат на кого да оставят децата си вкъщи в подтекста на решението за затваряне на учебните заведения в Румъния от на следващия ден до 22 март, оповестяват румънски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

"Препоръчваме гъвкаво работно време за родителите, които нямат на кого да оставят децата си вкъщи ", написа нощес на страницата си във Facebook министърката. Тя добави, че работното време би трябвало да бъде приспособено към родителите, които се грижат за дребни деца.

Снощи румънският министър председател Лудовик Орбан заяви, че по рекомендация на Националния комитет за изключителни обстановки от 11 март до 22 март ще бъдат затворени учебните заведения и детските градини в цяла Румъния. Възможно е мярката да бъде удължена.

Световни водачи с видеоконферентен диалог поради ковид

Премиерът сподели, че решението е взето предвид на редица съображения. По думите му първият мотив е прогнозата, че доста хора са си стегнали багажа и са тръгнали към Румъния поради вероятността за затваряне на региона Ломбардия още преди издаването на съответното решение на италианското държавно управление.

Румънските управляващи стопираха краткотрайно полетите към и от Италия, а от през вчерашния ден са прекратени и пътните и железопътни връзки със страната. Подсилен е граничният личен състав по западната румънска граница, изключително за идващите от Италия.

В Италия работят към 1,3 милиона румънци.

Аджерпрес оповестява, че 16 души, които са пристигнали на румънско-унгарската граница при Арад, са били поети от управляващите и отведени в карантина още от границата. Мнозинството от тях дошли от Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР