Румънският министър на отбраната Адриан Цуцуяну подаде оставка, а премиерът

...
Румънският министър на отбраната Адриан Цуцуяну подаде оставка, а премиерът
Коментари Харесай

Липсата на пари за заплати на военните в Румъния коства оставката на министъра

Румънският министър на защитата Адриан Цуцуяну подаде оставка, а министър председателят Михай Тудосе я одобри, съобщи организация "Аджерпрес ". Това става часове, откакто румънски медии разгласиха информации, че армията е останала без заплати, а парите през септември ще бъдат изплащани на части.

Представители на Министерството на защитата оповестиха, че заплатите на чиновниците ще се заплащат разсрочено този месец, защото не е осъществена бюджетна промяна.

Цуцуяну посочи, че през днешния ден е имал среща с премиера, който го е упрекнал за неналичието на връзка с него по отношение на казуса със заплатите на личния състав от системата на защитата. "Признах пред премиера, че съм сбъркал в връзката с него, защото не съм го уведомил в точния момент за тази обстановка ", уточни министърът.

Според Цуцуяну няма проблеми от финансов темперамент във връзка с заплащането на заплатите, а "чисто механически проблеми ". Той акцентира, че "има пари " и добави, че министърът на финансите ще обясни обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР