Румънският кабинет тръгна към легализация на гейбраковете, предаде РИА Новости.

...
Румънският кабинет тръгна към легализация на гейбраковете, предаде РИА Новости.
Коментари Харесай

Румъния тръгна към узаконяване на гейбраковете

Румънският кабинет потегли към заверка на гейбраковете, съобщи РИА Новости.

Министърът по европейските въпроси на северната ни съседка Виктор Негреску сподели през днешния ден, че държавното управление ще внесе законопроекта, който узаконява гражданското общуване като опция на брака и дава право на хората от един и същи пол да живеят на брачен начала. "Предложението е готово. То бе разисквано на среща на кабинета с политически сили и публични организации. Ние ще внесем плана за разискване от депутатите идната седмица. Ние би трябвало да вървим напред ", сподели той.

В Румъния през почивните дни се състоя референдум. Заради ниската интензивност жителите на членката на Европейски Съюз отхвърлиха предлагането на иницитавен комемет. Противниците на гейбраковете желаеха смяна в Конституцията, която категорично да дефинира брака като съюз на лица от разнообразни полове.

Хомосексуализмът в Румъния бе престъпно закононарушение до 2000 година Разпоредбата бе отстранена поради пълноправното участие на страната в Европейски Съюз. Гейбраковете обаче не са разрешени единадесет години след влизането на страната в блока, напомня медията от Москва.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР