Румънският и сръбският патриарх поздравиха новия български духовен водач.Патриархът на

...
Румънският и сръбският патриарх поздравиха новия български духовен водач.Патриархът на
Коментари Харесай

Румънският и сръбският патриарх поздравиха новия български духовен водач

Румънският и сръбският патриарх поздравиха новия български нравствен лидер.

Патриархът на Румънската православна църква Даниил изпрати обръщение във връзка интронизацията на новия български патриарх, в което показва убеждението си, че той ще способства за отбраната и одобряването на християнските полезности в актуалния свят, оповестява „ Аджерпрес ”.

" Достойнството на Предстоятел на Българската православна черква, към което сте свикан от нашия Спасител Иисус Христос, " Великия Първосвещеник " (Евр. 4:14), допуска особена пастирска отговорност за Българската православна черква, изключително в тези сложни времена, белязани от голям брой морални, обществени и стопански рецесии и даже военни спорове. В подтекста на многочислените провокации на днешния свят нашият Господ Иисус Христос, " Добрият овчар " (Йоан 10:11), ни приканва всички чиновници на Неговата Църква да свидетелстваме с думи и каузи за избавителната истина на Неговото Евангелие. Затова сме уверени, че Ваше Светейшество, правилен и старателен чиновник в Господния път, ще допринесете за отбраната и одобряването на християнските полезности в актуалния свят и за насърчаването на обществено-човеколюбивата активност на Православната черква ", показва румънският патриарх Даниил.

Сръбският патриарх Порфирий изпрати приветствено писмо до Негово Светейшество новоизбрания български патриарх Даниил. 

„ Ваше Светейшество, наш скъпи брате и съслужител в Христос, от името на Архиерейския събор на Сръбската православна черква и от наше персонално име Ви изпращаме сърдечни поздравления във връзка избора и възшествието Ви на Пресветия Престол на българските патриарси. Пълнотата на цялата Христова Църква, Неговото Тяло, през днешния ден вика и се радва дружно с клира и правилния народ на нашата сестра Българска Православна Църква, признавайки благословението на Светия Дух и съдействието на отците от Архиерейския Синод, които призна в облика на Ваше Светейшество заслужен правоприемник на своите благочестиви предстоятели, като Ви избра за нов предстоятел на Българската патриаршия ", написаха още Архиепископ Печки, митрополит Белградско-карловски, патриарх Сръбски в писмото си. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР