Румънският главен инспекторат за извънредни ситуации към Министерството на вътрешните

...
Румънският главен инспекторат за извънредни ситуации към Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Трус от 8,1 по Рихтер очакват във Вранча

Румънският основен инспекторат за изключителни обстановки към Министерството на вътрешните работи сподели, че в сеизмичната зона на румънския окръг Вранча може да възникне земетресение с оптималната мощ 8,1 степени.

Поради огромна дълбочина вредите, причинени от такова земетресение, биха надхвърлили бедствието в Турция.

Според плана RO-RISK, вредите, провокирани от трусове от този източник, ще са огромни освен в епицентралната зона (в окръзите Вранча или Бузъу), само че и на доста по-големи епицентрални дистанции, до 200-300 км в посока североизток-югозапад, демонстрира документът на IGSU, представен от CNN.

Според експертите от IGSU при земетресение с магнитуд от 8,0 се освобождава сила, равна на тази, създадена от 1200 нуклеарни бомби като тези в Хирошима. В същото време броят на тежко ранените или починалите хора би бил над 45 000.

Вранча се намира в точката на доближаване сред Източноевропейската плоча и Моеската и Вътрешноалпийската подплоча, осведоми bg-voice.bg.

На територията на Румъния земетресенията във Вранча могат да обиден десетки градски обитаеми места, демонстрира още документът на IGSU, изключително по направлението Яш – Фокшани – Букурещ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР