Румънските власти разбиха група, специализирала се в терористични действия, като

...
Румънските власти разбиха група, специализирала се в терористични действия, като
Коментари Харесай

В Румъния разбиха група, отправяла бомбени заплахи срещу летището в Букурещ

Румънските управляващи разрушиха група, специализирала се в терористични дейности, като отправяне на подправени бомбени закани към разнообразни обекти, в това число интернационалното летище на Букурещ "Хенри Коанда ", оповестява осведомителният уебсайт Зиаре. Акцията на полицията и прокуратурата е осъществена на територията на окръзите Прахова, Дъмбовица, Бузъу, Нямц, Констанца и Букурещ.
Разследването на румънските управляващи открило, че в интервала септември 2019 година - март 2020 година, девет лица от горепосочените окръзи са отправяли телефонни закани със мощен психически резултат за популацията.
Сред разследваните има трима малолетни, които са упрекнати в отправяне на терористични закани и съучастничество. Членовете на групата употребявали технология, която прикрива идентификацията на апарата, от който е направено телефонното позвъняване, добавя Българска телеграфна агенция.
Те отправяли телефонни закани за сложени бомби на летища, в това число на интернационалното летище на Букурещ, звънели с подправени сигнали в полицейски сектори, правели подправени поръчки за разнообразни търговски сдружения и частни лица, с които били в спор.
След акцията на управляващите са конфискувани 10 мобилни телефона, 12 телефонни карти, три калкулатора, седем устройства за цифрова памет и други предмети и документи. Операцията е осъществена с поддръжката на Румънската разследваща работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР