Румънските власти обявиха снощи серия мерки за ограничаване на разпространението

...
Румънските власти обявиха снощи серия мерки за ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Румъния с нови мерки за пристигащите от чужбина след два случая на Омикрон

Румънските управляващи оповестиха нощес серия ограничения за ограничение на разпространяването на разновидността Омикрон на ковид, откакто в страната бяха доказани първите два случая, оповестява в. " Адевърул ".

Мерките плануват всички румънци и европейски жители, които идват от страни отвън Европейския съюз, да показват негативен PCR тест, изработен до 48 часа преди пътуването, заяви здравният министър Александру Рафила. Мярката е годна и за имунизираните лица. Неваксинираните лица влизат в карантина за 10 дни

Европейските жители, идващи от страни от Европейски Съюз, би трябвало да показват зелен документ, удостоверяващ имунизация, преболедуване или негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди пътуването. Неваксинираните и непреболедували лица, които идват от страни от Европейски Съюз, намиращи се в алената зона, ще бъдат поставяни под карантина за 10 дни. Лица, които са неимунизирани и непреболедували и не показват тест, направени до 72 часа преди пътуването, влизат в карантина за 14 дни, уточни Рафила.

Същевременно Националният комитет за изключителни обстановки ще актуализира листата на страните от Африка, чиито жители краткотрайно няма да могат да влизат в Румъния.

Началникът на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат от своя страна заяви, че Румъния ще вкара от 20 декември формуляр за локализиране на пасажера (Passenger Locator Form - PLF), който към този момент се ползва в редица други страни, оповестява телевизия Диджи24.

Арафат изясни, че този формуляр, който се попълня преди пътуването, има за цел да може незабавно да се откри местонахождението на съответното лице, в случай че възникне проблем.

Вчера румънските здравни управляващи оповестиха, че разновидността Омикрон е доказан при двама румънски жители, пристигнали от Южна Африка с полет на 30 ноември . Става дума за 48-годишна жена от окръг Брашов и 59-годишен мъж от окръг Васлуй. Те са асимптоматични и са в изолираност. Очакват се резултатите от секвенирането на тестът на състезател от град Бая Маре, който също се е завърнал от Южна Африка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР