Румънските санитарни власти съобщиха за два нови случая на африканска

...
Румънските санитарни власти съобщиха за два нови случая на африканска
Коментари Харесай

Откриха нови случаи на африканска чума в Румъния

Румънските санитарни управляващи оповестиха за два нови случая на африканска чума по свинете в окръг Яломица (Югоизточна Румъния), оповестява организация Медиафакс.

След потвърждаване на диагнозата от Института по диагностика и здраве на животните в Букурещ – Национална референтна лаборатория за диагностика и здраве на животните, ветеринарните служби са се намесили незабавно, показва Националната санитарно-ветеринарна работа. Оттам оповестяват, че двете стопанства са сложени под публично наблюдаване и са наложени ограничаващи ограничения за придвижване на хора, животни, артикули и субпродукти, както и на транспортни средства.

Животните са били умъртвени, а труповете им – изгорени. Съгласно проекта от ограничения за попречване разпространяването на заболяването, превантивно са умъртвени свинете в двете стопанства, а труповете им са изгорени. Взети са лабораторни проби от мъртвите животни и от евтанизираните, показва Националната санитарно-ветеринарна работа. Собствениците на умъртвените животни ще бъдат обезщетени.

От Националната санитарно-ветеринарна работа припомнят, че африканската чума по свинете не визира хората и няма никакъв риск за тях, само че вирусът има неподходящ резултат в обществен проект поради икономическите загуби. В окръг Тулча и други окръзи на Източна Румъния обстановката с африканската чума по свинете е трагична. Само в една от фермите в Румъния се е наложила евтаназия на 45 000 свине.

Вирусът на африканската чума идва в Румъния от север и от изток, от границата с Република Молдова и Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР