Румънските депутати одобриха дясноцентристкото проевропейско коалиционно правителство на страната, оглавявано

...
Румънските депутати одобриха дясноцентристкото проевропейско коалиционно правителство на страната, оглавявано
Коментари Харесай

Румънският парламент гласува новото правителство

Румънските депутати утвърдиха дясноцентристкото проевропейско съдружно държавно управление на страната, ръководено от който се ангажира да преодолее коронавирусната рецесия и икономическите проблеми, провокирани от нея.
Общо 260 депутати гласоподаваха в поддръжка на одобряването на кабинета на Читу, а 186 бяха срещу, заяви БГНЕС.
 Метален монолит се появи и на плаж в Румъния Метален монолит се появи и на плаж в Румъния
Метален монолит се появи на див плаж в Румъния, оповестяват локални медии. Той е бил открит на дивия плаж Ваду, община Корбу, която се нам...
" Моето държавно управление ще има две съществени цели: да преодолее здравната рецесия и да върне стопанската система в правия път ", съобщи 48-годишният Читу в тирада пред двете камари на Народното събрание.
Румъния е една от най-бедните страни в Европейски Съюз и пандемията наложи тежки стопански жертви. Нейната стратегия за имунизация започва в неделя.
Читу е някогашен министър на финансите в изходящото държавно управление и е приключил стопанска система в университета на Айова в Съединени американски щати.
Президентът Клаус Йоханис му разпореди да образува държавно управление във вторник, откакто три дясноцентристки партии дружно завоюваха най-многото места на изборите по-рано този месец.
 Румъния избира парламент посред рецесията с ковид Румъния избира парламент посред рецесията с ковид
Парламентарни избори се организират през днешния ден в Румъния. В страната се надяват да бъде образувано устойчиво държавно управление, което да се заеме с у...
20-те министерства са разпределени съгласно изборната мощ сред демократичната PNL на Читу, реформаторския USR-Plus и съюзът UDMR, който съставлява унгарското малцинство на Румъния.
В кабинета обаче ще има единствено една жена. Правозащитните организации незабавно осъдиха неналичието на женско наличие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР