Румънски автобус катастрофира тази нощ на пътя Велико Търново –

...
Румънски автобус катастрофира тази нощ на пътя Велико Търново –
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с румънски автобус взе 4 жертви, шофьорите са задържани за 24 часа

Румънски рейс катастрофира тази нощ на пътя Велико Търново – Русе. Катастрофата станала в дребните часове на денонощието взе четири жертви, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Катастрофата става към 2 часа през нощта в сектора сред селата Куцина и Поликраище. Трима души, румънски жители, умират на място. Ранени са осем души и откарани във Великотърновската болница. В рейса пътуват общо 27 души, измежду тях и двама водачи. Шестима са турските жители. В болница в тежко положение издъхва и четвъртата жертва – турски жител. Тримата румънци са починали на място.

Автобусът се блъска в спрял отвън пътното платно лек автомобил с холандска регистрация, благосъстоятелност на българин. В този миг в лекия автомобил не е имало хора, стана ясно от думите на проверяващите.

На място дойде екип от следователи от Националната следствена работа, които поемат случая. От Агенцията по сигурност на придвижването по пътищата също идват на място и установяват, след първичния оглед, че има дефекти в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

Двамата водачи на рейса са арестувани за период от 24 часа, заяви наблюдаващият прокурор.

Междувременно Румъния изпрати медицински хеликоптер. Очаква се на летището в Горна Оряховица да дойдат още хеликоптери и да се реши дали положението на потърпевшите румънски жители разрешава да бъдат превозени в Букурещ.

Движението в сектора към 15 часа е освободено за придвижване. На място продължава оглед и се откриват аргументите за тежкия случай. Работи се по всички версии. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР