Румънската компания Black Sea Oil & Gas, контролирана от частната

...
Румънската компания Black Sea Oil & Gas, контролирана от частната
Коментари Харесай

Румънската компания Black Sea Oil & Gas


Румънската компания Black Sea Oil & Gas, следена от частната капиталова компания Carlyle Group LP, съобщи при започване на февруари, че е решила да продължи своя офшорен газов план в Румъния на стойност Щатски долар 400 млн. със период 30 години.

Проектът Midia Gas Development ще извлече почти 10 милиарда кубически метра газ на към 120 километра от брега на Черно море.

Black Sea Oil & Gas (BSOG) ще добива газ в взаимно дружество с италианската газова компания Gas Plus International B.V. и капиталовата група Petro Ventures Resources, които имат надлежно 15% и 20% от плана.

Инфраструктурните работи би трябвало да приключат през първото тримесечие на 2021 година, оповестиха от Black Sea Oil & Gas.

По-рано този месец Black Sea Oil & Gas съобщи, че новите налози могат да затруднят развиването.

Правителството на Румъния утвърди поредност от налози посредством незабавно разпореждане през декември без оценка на въздействието или обществен спор, в това число 2% налог върху оборота за енергийните компании и таван на цените на газа.

Указът бе в допълнение към други нови закони за офшорните сондажи, съгласно които румънските компании ще би трябвало да продадат най-малко половината от годишния си рандеман на газ в страната.

В изказването си BSOG съобщи, че капиталовото решение се основава на догатката, че компанията и нейните сътрудници ще могат да възстановят всичките си права във връзка с премахването на всички наложени спомагателни налози и такси, както и да отстранен всевъзможни ограничавания... за свободното придвижване на природния газ. "

Подобен ход освен ще направи плана за развиване на газовия бранш в Мидия жизнеспособна инвестиция, само че и ще насърчи по-нататъшните газови разработки в Черно море, се споделя в изказването. Румънската нефтена и газова група OMV Petrom, следена от австрийския OMV, съобщи, че актуалната законодателна среда не обезпечава нужните предпоставки за многомилиардно капиталово решение за офшорния план Neptun Deep.

Проучването на блока Neptun в Черно море се прави от взаимно дружество сред OMV Petrom и ExxonMobil, Съединени американски щати и включва първото дълбоководно проучване в румънски води.

„ Остава да забележим какво ще е развиването на находищата в Черно море и ще продължим разговора с управляващите, с цел да разберем посоката за бъдещето”, сподели OMV Petrom.

За разлика от други страни в района, страната- член на Европейския съюз Румъния е значително енергийно самостоятелна. Тя внася под 10% от потребностите си от газ.

February, 2019, Luiza Ilie, reuters.com

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР