Румънската гранична полиция съобщи, че е открила 91 сирийски и

...
Румънската гранична полиция съобщи, че е открила 91 сирийски и
Коментари Харесай

Откриха 91 мигранти в турски камион в Румъния

Румънската гранична полиция заяви, че е разкрила 91 сирийски и иракски мигранти, 29 от тях деца, в камион, който пътувал към Западна Европа. Те желали да отидат в страна от Шенгенската зона.

Чужденците били укрити сред автомобилни елементи, които трябвало да бъдат превозени до Норвегия.Товарната кола била тествана преди да напусне Румъния и да влезе в Унгария, която е враждебна към мигрантите. Повечето хванати чужденци са подали молби за леговище в Румъния. Става дума за 44 мъже и 18 дами на възраст сред 18 и 60 години и деца сред 2 и 17 години, предава Българска телеграфна агенция.

Румъния до момента оставаше настрана от мигрантския поток от Близкия изток и Африка. През 2016 година към 1700 мигранти са се пробвали да влязат или излязат незаконно от страната.

След затварянето на сръбско-унгарската граница през 2015 година, тази година Румъния стана директна страна към Западна Европа на няколко стотин души, пробвали се да влязат нелегално в страната от България или Сърбия. През април 111 мигранти от Ирак, Сирия и Афганистан бяха открити в камион на същия контролно-пропусквателен пункт Надлак на румънско-унгарската граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР