Румънската брегова охрана е задържала в Черно море две рибарски

...
Румънската брегова охрана е задържала в Черно море две рибарски
Коментари Харесай

Румъния задържа 200 мигранти в Черно море

Румънската брегова защита е задържала в Черно море две риболовен лодки с общо 200 мигранти, оповестиха управляващите в Букурещ.
Едната лодка е била прихваната в събота сутринта и в нея е имало 97 души, които по думите им са били жители на Иран и Ирак, показаха от полицията, допълвайки, че плавателният съд е бил спрян на към една морска миля от българската брегова линия.
Лодката, която е била откарана в югоизточния пристанищен град Мангалия, е четвъртата, пренасяща мигранти през Черно море от средата на август насам.
По думите на говорителката на бреговата защита Йонела Пасат сега се води следствие, с цел да се откри от кое място е пристигнал плавателният съд.
Другата лодка е била видяна в петък, до момента в който се е придвижвала към румънски води. Тя е превозвала 120 души. Румънската брегова защита е препречила пътя й и е изчакала до момента в който дойдат турските управляващи, с цел да поемат хората в нея.
Досега Румъния, която е членка на Европейски Съюз, само че не и на Шенгенската зона, беше релативно пощадена от бежанската вълна към Северна и Западна Европа, която засегна редица други страни от Балканския полуостров.
Но управляващите в Букурещ се тормозят, че Черно море може да се трансформира в опция за мигрантите, търсещи нов живот в Европа и искащи да избегнат рисковия път през Средиземно море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР