Румъния започна евакуация от Китай на моряци, работещи в различни

...
Румъния започна евакуация от Китай на моряци, работещи в различни
Коментари Харесай

Румъния започна евакуация на свои моряци от китайски корабостроителници

Румъния стартира евакуация от Китай на моряци, работещи в разнообразни локални корабостроителници, поради новия ковид, оповестява организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Трима румънски моряци се чака да дойдат в родината си в околните дни, следва предприемане на сходни ограничения и по отношение на още един моряк, заяви през днешния ден Свободният профсъюз на мореплавателите.

По данни на синдиката, на кораби в разнообразни корабостроителници в Китай работят над 40 румънски моряци.

Свободният профсъюз на мореплавателите предлага на румънските моряци, които се намират на кораби, отправили се към китайски пристанища, да подхващат съответни ограничения за отбрана и да останат на борда до идването на корабите на несъмнено пристанище от позиция на риска за разболяване.

Румънското министерство на външните работи и посолството на Румъния в Пекин оповестяват, че към този момент няма ограничавания за репатриране, с изключение на от провинция Хубей. Световната здравна организация не предлага затваряне на границите на Китай. Международният конгрес по превоза предлага на фирмите, които имат кораби, идващи на китайски пристанища, набор от защитни ограничения за моряците, отбелязва Свободният профсъюз на мореплавателите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР